• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  26/2/2008
Πρώτη επαφή
Ανανεωμένη Mercedes SLK
More than a feeling...
Διαβάστηκε από 5428 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:26/2/2008
Η ανανεωμένη SLK εξακολουθεί να παραδίδει μαθήματα συνδυασμού άνεσης και σπορτίφ συμπεριφοράς
Μετά από σημαντικές αλλαγές σε 650 τομείς, η ανανεωμένη SLK τονίζει τα κύρια χαρακτηριστικά που την έκαναν σύμβολο και είναι σε θέση να προσφέρει και περισσότερο συναίσθημα οδηγικά.
Ακόμη πιο γοητευτική μετά την ανανέωσή της, η SLK ξυπνά αντικρίζοντάς την, τα συναισθήματα που γενούν όλα τα αυτοκίνητα της Mercedes, που ξεκινούν με το αρκτικόλεξο SL (Sport Leight = Σπορ ελαφρύ)… Στην περίπτωση της SLK, το K σημαίνει και κοντό.
Η SLK από την πρώτη της γενιά το 1996 σηματοδότησε τη δυναμική εικόνα της Mercedes. Η σκληρή αναδιπλούμενη οροφή ήταν το hot spot της και έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ευρέως σε κάθε λογής κάμπριο. Η δεύτερη γενιά της, που παρουσιάστηκε το 2004, ήταν σημαντικά καλύτερη σε όλους τους τομείς. Η εμφάνισή της δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση των δυναμικών της χαρακτηριστικών, με τα φιλτραρισμένα γονίδια από τα μονοθέσια της εταιρείας να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το πλήρωμα του χρόνου θέλει αυτά το γονίδια περισσότερο τονισμένα, με τις υπόλοιπες αλλαγές σε εξοπλισμό και τεχνικά χαρακτηριστικά να της προσδίδουν ακόμη πιο ικανό χαρακτήρα στην ανανέωσή της.
Τι άλλαξε αισθητικά;
Η SLK είναι αντικειμενικά ένα από τα πιο όμορφα ρόουντστερ αυτοκίνητα της αγοράς. Η ανανέωσή της, λοιπόν, στηρίχθηκε στο να τονιστούν ακόμη περισσότερο τα κύρια χαρακτηριστικά της. Αρχικά, στο εμπρόσθιο μέρος, το ρύγχος αλά F1 είναι πιο εμφανές, σχηματίζοντας έντονα το V σχήμα του καπό, ενώ ο προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος με αντεστραμμένο V σχήμα στο κέντρο του και διαθέτει πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα. Η μάσκα είναι και εκείνη ανασχεδιασμένη και φιλοξενεί το γνωστό αστέρι της εταιρείας, που είναι πιο ευδιάκριτο από το παρελθόν. Στην πλαϊνή όψη της SLK οι αλλαγές εστιάζονται στις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου που την εφοδιάζουν και στους μεγαλύτερους καθρέφτες, που φέρουν πλέον και LED τεχνολογίας φλας, σε μοτίβο "βέλους". Τέλος, στο πίσω μέρος συναντάμε ένα διαχύτη αέρα (στο χρώμα του αμαξώματος) στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, νέες διπλές απολήξεις εξατμίσεων και φιμέ κρύσταλλα φωτιστικών, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν προνόμιο μόνον της κορυφαίας έκδοσης SLK 55 AMG. Η ανανέωση στην SLK δεν περιορίστηκε μόνο στον αισθητικό και μηχανικό τομέα, όπως θα δούμε παρακάτω, αλλά και στον εξοπλισμό της. Έτσι, η ανανεωμένη SLK διαθέτει, μεταξύ άλλων, πιο εύκολο στη χρήση νέο σύστημα τηλεματικής, με πρόσθετες λειτουργίες, νέο ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης της Harman Kardon (προαιρετικό), Bluetooth και σύστημα φωνητικού χειρισμού λειτουργίας LINGUATRONIC. Η τιμή της ανανεωμένης SLK, που θα έρθει στη χώρα μας τον Απρίλιο, θα κοστίζει στη βασική έκδοση 49.000 ευρώ, δηλαδή 1.300 ευρώ ακριβότερα από την υπάρχουσα.

 
 Ανανεωμένη Mercedes SLK
Οδική συμπεριφορά
Εσωτερικό
Κινητήρες - Επιδόσεις