• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/4/2008
Πρώτη επαφή
Στις προσταγές σας…!
Εσωτερικό
Διαβάστηκε από 6119 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:15/4/2008
Ποιοτικό, με πολύ καλή συναρμογή και όμορφη σχεδίαση
Ο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης του εσωτερικού του Ford Kuga από εκείνο του Focus.
Το εσωτερικό του Kuga -και κυρίως το ταμπλό- προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από αυτό του Focus. Μοναδικές διαφορές αποτελούν η πρακτική τοποθέτηση του επιλογέα ταχυτήτων πάνω στην κεντρική κονσόλα, καθώς και η σχεδίαση του χειρόφρενου. Επιπλέον, σε εύκολα προσβάσιμη θέση βρίσκεται τοποθετημένο το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα (ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αεραγωγούς του ταμπλό και κάτω από το διακόπτη των αλάρμ), το οποίο μάλιστα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος. Η συγγένεια αυτή με το εσωτερικό του Focus έχει ωφελήσει την καμπίνα του Kuga στον ποιοτικό τομέα, αφού συναντούμε ευρεία χρήση μαλακών πλαστικών στο ταμπλό και στο εσωτερικό των θυρών, κάτι που απουσιάζει από πολλούς εκπροσώπους του ανταγωνισμού. Σε γενικές γραμμές και με μια πρώτη ματιά, το φινίρισμα και η συναρμογή βρίσκονται επίσης στα πολύ καλά επίπεδα των αυτοκινήτων της Ford. Ο οδηγός, από την πλευρά του, επωφελείται από την αρκετά καλή ορατότητα προς τα εμπρός, αφού το καπό δεν του κρύβει τη θέα. Όσον αφορά στην ορατότητα προς τα πίσω, μόνο οι όμορφες σε σχεδίαση πίσω κολόνες κρύβουν ένα μέρος από το οπτικό του πεδίο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι ο οδηγός θα πρέπει να "φέρνει" βόλτες το κεφάλι του κατά την προσπάθειά του να παρκάρει.
Όπως και στο Focus, έτσι και στο Kuga, το εμπρός καπό ανοίγει μόνο μέσω του κλειδιού εισόδου στο αυτοκίνητο.
Το χειρόφρενο έχει μικρότερες διαστάσεις, ενώ δίπλα του υπάρχουν δύο πρακτικές ποτηροθήκες.
Στον πρόσθετο εξοπλισμό του Kuga διατίθεται και μια μεγάλη πανοραμική οροφή, που φροντίζει για τη φωτεινότητα του εσωτερικού.
Πρακτικότητα
Έξυπνη η ειδική θήκη για τοποθέτηση της εταζέρας κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών.

Η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει σε δύο τμήματα (ολόκληρη ή μόνο το παρμπρίζ), γεγονός ιδιαίτερα πρακτικό σε στενούς χώρους.

 
 Νέο Ford Kuga
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Κινητήρας
Εσωτερικό
Χώροι
Στο δρόμο