" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  26/8/2008
Θέματα αγοράς mtx
Mazda RX-8 Cosmo του 2004
Μηχανή απόλαυσης
Διαβάστηκε από 7658 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:26/8/2008
Το Mazda RX-8 είναι ένα σπορ αυτοκίνητο με μοναδικό χαρακτήρα, που απευθύνεται στον οδηγό που θέλει να ζει μοναδικές οδηγικές στιγμές.

• Κινητήρας: Κάτω από καπό του ιαπωνικού κουπέ στην έκδοση Cosmo βρίσκεται ένας περιστροφικός κινητήρας Wankel, χωρητικότητας 1,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 231 ονομαστικούς ίππους. Η λειτουργία του χαρακτηρίζεται πολιτισμένη, ακόμα και όταν η βελόνα του στροφόμετρου πλησιάζει την κόκκινη περιοχή των 9.000 σ.α.λ. Στις χαμηλές στροφές ο κινητήρας ανταποκρίνεται πολύ καλά, ενώ κοντά στις 5.000 σ.α.λ. αρχίζει να ξεδιπλώνει τη δύναμή του, παράγοντας ανάλογο σπορτίφ ήχο, που αρμόζει σε ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο. Στις καλές επιδόσεις συμβάλει και το κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο έχει πολύ καλή αίσθηση, με τον επιλογέα να βρίσκεται στη σωστή θέση.
• Οδική συμπεριφορά: Σε στεγνό οδόστρωμα και μόνο όταν ο οδηγός πιέσει με δύναμη το δεξί πεντάλ, το RX-8 θα ανοίξει ελαφρά το πίσω μέρος, με το σύστημα ελέγχου DSC να αφήνει αρκετά περιθώρια για παιχνιδιάρικη οδήγηση. Όταν όμως το DSC απενεργοποιηθεί πλήρως, τότε η υπερστροφή έρχεται απότομα αλλά είναι ελεγχόμενη, χάρη στο καλοζυγισμένο πλαίσιο αλλά και στο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο ξεχωρίζει για την πολύ καλή αίσθηση που προσφέρει στον οδηγό.
• Εσωτερικό - Χώροι: Η εικόνα που συναντάς στο εσωτερικό του Mazda RX-8 είναι ανάλογη με τη σπορτίφ εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο ταμπλό αλλά και η συναρμολόγησή τους είναι προσεγμένη, ενώ βασικό στοιχείο που εντοπίζεται είναι το τριγωνικό το σχήμα του ρότορα από το Wankel, που εμφανίζεται στον επιλογέα των ταχυτήτων αλλά και στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Οι χώροι που προσφέρονται για τους δύο μπροστά επιβάτες είναι καλοί. Στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν αποκλειστικά δύο άτομα, τα οποία μπορεί να νιώσουν κάπως κλειστοφοβικά, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το χώρο για τα κεφάλια τους. Μέτριος είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 290 λίτρων.
• Μεταπωλητική αξία: Σε απλά ικανοποιητικά επίπεδα βρίσκεται η μεταπωλητική αξία του Mazda RX-8, λόγω της μέτριας αξιοπιστίας που προσφέρει αλλά και της υψηλής κατανάλωσης.
• Value for Money: Ο υποψήφιος αγοραστής ενός RX-8 θα πρέπει να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να του προσφέρει απολαυστική οδική συμπεριφορά, πλούσιο εξοπλισμό και ασφάλεια και να συμβιβαστεί με την υψηλή κατανάλωση, τη μέτρια αξιοπιστία και τους ικανοποιητικούς χώρους.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, κινητήρας, εμφάνιση
(-): Κατανάλωση, χώροι, αξιοπιστίαΝέο concept της Mercedes

Νέος κινητήρας για το Renault Megane

H νέα BMW Σειρά 1;

Ανανεώθηκε το SsangYong Tivoli

Η κίνηση στους δρόμους

Η SEAT μείωσε τα απόβλητά της κατά 34%

Civic EG αφήνει τα «εσώψυχά» του στο οδόστρωμα

Πρώην ΟΔΔΥ: Νέα δημοπρασία στις 28 Μαΐου

Νέα έκδοση για τα Scenic και Grand Scenic

Νέα ειδική έκδοση του Mazda CX-3

Audi Q7 κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο!

VW: «Θαυμάσιο το επόμενο Golf GTI»

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 31 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »