• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/11/2008
Θέματα αγοράς
Ανανεωμένα Peugeot 107, Citroen C1 και Toyota Aygo
Διαβάστηκε από 6908 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:11/11/2008
Το λανσάρισμα των ανανεωμένων εκδόσεων των δύο γαλλικών μοντέλων στην ελληνική αγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ το Aygo θα έρθει τον Δεκέμβρη του 2008.
Σε μικρής έκτασης αισθητική αλλά και τεχνολογική ανανέωση των 107, C1 και Aygo προχώρησαν οι Peugeot, Citroen και Toyota αντίστοιχα. Τα τρία μίνι μοντέλα αποκτούν ακόμη πιο νεανικό ύφος και σχεδίαση, αλλά και περισσότερο οικολογικό προφίλ.
Το ανανεωμένο Peugeot 107
Oι σχεδιαστές της Peugeot ανασχεδίασαν κυρίως το εμπρός άκρο του 107, τοποθετώντας νέο και λίγο μεγαλύτερο προφυλακτήρα, με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα αλλά και με μία ευδιάκριτη χρωμιωμένη γρίλια να την διατρέχει. Διακριτικά αλλαγμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου με τις οποίες εξοπλίζεται το 107. Στην καμπίνα οι αλλαγές είναι ακόμα πιο περιορισμένες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις πιο ευδιάκριτες ενδείξεις του πίνακα οργάνων, αλλά και στις νέες επενδύσεις των καθισμάτων. Τέλος, η Peugeot τονίζει πως το γνωστό μας 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης των 68 ίππων, με τον οποίο εφοδιάζεται το 107, χρειάζεται πλέον 4,5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, έναντι 4,6 λίτρων που χρειαζόταν πριν, ενώ εκπέμπει 106 γρ./χλμ CO2, έναντι 109 γρ./χλμ. μέχρι και σήμερα.
Το ανανεωμένο Citroen C1
Στο ίδιο ακριβώς κλίμα κινούνται και οι αλλαγές που φέρει και το ανανεωμένο C1. Το αυτοκίνητο της Citroen διαθέτει και αυτό νέο προφυλακτήρα με ένα νέο χρωμιωμένο πλαίσιο στο κέντρο του, επίσης διαφορετικές ζάντες αλουμινίου και νέες υφασμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό του. Τέλος, αντίστοιχα μειωμένη είναι η κατανάλωση καυσίμου, καθώς και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που ανακοινώνει η γαλλική φίρμα.
Το ανανεωμένο Toyota Aygo
Από τη μεριά της η Toyota κινήθηκε στο ίδιο κλίμα, ανασχεδιάζοντας το εμπρόσθιο άκρο του Aygo, αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, επεμβάσεις δέχτηκε το μίνι μοντέλο και στην καμπίνα, με νέα υφάσματα και περισσότερο μοντέρνες ταπετσαρίες.