• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  6/1/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Peugeot 407 1,8 του 2005
Με στόχο την άνεση και την ασφάλεια
Διαβάστηκε από 2886 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:6/1/2009
Το 407 απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν άνεση και ασφάλεια από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο σε ένα σχεδιαστικά όμορφο "πακέτο".
• Κινητήρας. Ο τετρακύλινδρος και 16βάλβιδος κινητήρας των 1,8 λίτρων που διαθέτει το 407, αποδίδει 117 ονομαστικούς ίππους και 160 Nm ροπής. Στην πράξη οι επιδόσεις που προσφέρει είναι μέτριες, κάτι που οφείλεται εκτός από τη μικρή ιπποδύναμη και στο βαρύ αμάξωμα, το οποίο ζυγίζει 1.462 κιλά. Οι πέντε σχέσεις του χειροκίνητου κιβωτίου είναι ελαφρώς μακριές, χωρίς πάντως το στοιχείο να θεωρείται υπεύθυνο για τις επιδόσεις (αντίθετα, ευνοεί τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου). Στα θετικά στοιχεία του εν λόγω κινητήρα περιλαμβάνεται η παροχή ενός μεγάλου ποσοστού της ροπής σε χαμηλό φάσμα περιστροφής (έως και τις 3.000 σ.α.λ.), εξασφαλίζοντας πολύ καλή ελαστικότητα σε αυτό το πεδίο λειτουργίας. Ο παραγόμενος θόρυβος ενοχλεί μόνο κοντά στην κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου.
• Οδική συμπεριφορά. Η ρύθμιση των αναρτήσεων του 407 είναι σχετικά μαλακή και απορροφά τη μεγάλη πλειοψηφία των οδικών ανωμαλιών αθόρυβα και χωρίς να ενοχλούνται οι επιβάτες. Σε δρόμο με συνεχείς στροφές το γαλλικό μοντέλο παραμένει ουδέτερο, ενώ έπειτα από ένα λογικό όριο πίεσης εμφανίζει υποστροφή. Οι δε κλίσεις του αμαξώματος είναι αισθητές αλλά δεν ενοχλούν, ενώ οποιαδήποτε τάση γλιστρήματος δεν προλαβαίνει να εξελιχθεί, καθώς το ESP (στάνταρ εξοπλισμός) προσαρμόζει τη λειτουργία του στο στιλ οδήγησης, επεμβαίνοντας άμεσα. Το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει κρεμαγιέρα με υδραυλική υποβοήθηση, η οποία μεταβάλλεται ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα.
• Εσωτερικό - Χώροι. Το ταμπλό του 407 ξεχωρίζει για την πολύ καλή ποιότητα των υλικών του. Η αισθητική στο εσωτερικό του μεσαίου Peugeot εκφράζει σοβαρότητα. Από πλευράς χώρων, οι πίσω επιβάτες δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μιας και ο "αέρας" που προσφέρεται για το γόνατά τους είναι καλός. Ίσως κάποια υψηλόσωμα άτομα περιοριστούν στο πίσω κάθισμα όσον αφορά στα κεφάλια τους. Σε ό,τι αφορά στο χώρο αποσκευών, το μέγεθός του ανέρχεται σε 407 λίτρα, τιμή μέτρια για την κλάση των μεσαίων οχημάτων, όμως το τετραγωνισμένο σχήμα που διαθέτει βολεύει στη φόρτωση.
• Μεταπωλητική αξία. Σε μέτρια επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του 407, κάτι το οποίο οφείλεται στη μέτρια συχνότητα βλαβών που παρουσιάζει.
• Value for Money. Καλή σχέση τιμής-αξίας εμφανίζει το γαλλικό μεσαίο μοντέλο. Αυτό οφείλεται στον πολύ καλό εξοπλισμό που προσφέρει από τη βασική κιόλας έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, άνεση, παθητική ασφάλεια
(-): Επιδόσεις