• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παρουσίαση

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/2/2009
Παρουσίαση
H νέα Mercedes E-Class Coupe
Διαβάστηκε από 4119 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:24/2/2009
Λανσάρισμα στην Ελλάδα το Μάιο
Toν αντικαταστάτη της CLK κουπέ παρουσίασε η Mercedes. Πρόκειται για την κουπέ έκδοση αμαξώματος της "ολόφρεσκης" E-Class, που συνδυάζει δυναμισμό και έντονα στοιχεία πολυτέλειας.
Η έντονη προσωπικότητα της CLK σχεδόν επέβαλλε στους σχεδιαστές της Mercedes να επενδύσουν σε ένα άκρως ελκυστικό σύνολο και φαίνεται ότι ακριβώς αυτό έκαναν. Σχεδιαστικά το μεγάλο 2θυρο μοντέλο ακολουθεί τις γενικότερες γραμμές που είδαμε και στη νέα σεντάν E-Class, διαθέτοντας όμως σαφώς περισσότερο δυναμισμό, στοιχείο που άλλωστε λογικά απορρέει από το κουπέ αμάξωμα. Στο εμπρόσθιο άκρο ξεχωρίζει η μάσκα με τις 2 χρωμιωμένες γρίλιες, τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, αλλά και οι λυχνίες τεχνολογίας LED για λειτουργία φώτων ημέρας, που φιλοξενούνται εκατέρωθεν του προφυλακτήρα. Στο πίσω άκρο το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις καθαρές σχεδιαστικές γραμμές, που περιγράφονται κατά κύριο λόγο από τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα.
Εσωτερικό - Έμφαση στην πολυτέλεια για 4 επιβάτες
Η καμπίνα της E-Class κουπέ διακρίνεται για τα έντονα στοιχεία πολυτέλειας που την συνθέτουν. Από πλευράς σχεδίασης, ξεχωρίζουμε τις 5 στρογγυλές ενδείξεις του πίνακα οργάνων αλλά και την ευμεγέθη οθόνη πληροφόρησης του οδηγού στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Τέλος, προϊόν ειδικού σχεδιασμού είναι και τα καθίσματα στην καμπίνα του κουπέ μοντέλου της Mercedes για καλύτερη πλευρική στήριξη, αλλά και ακόμα περισσότερη άνεση των επιβατών.
Με κινητήρες από 204 έως 388 ίππους
Τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης και δύο πετρελαίου συναντάμε στην γκάμα της E-Class Coupe. Μάλιστα, οι δύο από τους τρεις βενζινοκινητήρες (στις εκδόσεις E250 CGI και E350 CDI) είναι εντελώς νέοι με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, επιτρέποντας συνολικά μειωμένη κατανάλωση κατά 17%. Αναλυτικά, τα μηχανικά σύνολα της νέας E-Class κουπέ έχουν ως εξής:
E 250 CGI BlueEFFICIENCY με απόδοση 204 ίππων και μέση κατανάλωση 7,0 λίτρα ανά 100 χλμ.
E 350 CGI BlueEFFICIENCY με 292 ίππους και με μέση κατανάλωση 8,5 λίτρα ανά 100 χλμ.
E 500 με 388 ίππους και μέση κατανάλωση 10,9 λίτρα ανά 100 χλμ.
E 250 CDI BlueEFFICIENCY με 204 ίππους και μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα ανά 100 χλμ.
E 350 CDI BlueEFFICIENCY με 231 ίππους και μέση κατανάλωση 6,8 λίτρα ανά 100 χλμ.
"Φορτωμένη" με τεχνολογία
Ο εξοπλισμός της E-Class κουπέ περιλαμβάνει πολλές και εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και υποβοήθησης του οδηγού. Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει, μεταξύ άλλων, σύστημα Agility control, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα την ανάρτηση σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης, τεχνολογία ανίχνευσης κούρασης του οδηγού, ενεργό καπό για την προστασία των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης, καθώς και αυτόματο σύστημα έκτακτου φρεναρίσματος για αποφυγή ενδεχόμενης σύγκρουσης.
Με εξαιρετικά χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση (Cd: 0,24)
Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να υπογραμμίσουμε στην E-Class coupe, είναι η εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Mercedes στον τομέα της αεροδυναμικής. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του αυτοκινήτου είναι μόλις 0,24 Cd, νούμερο μοναδικά χαμηλό στην ιστορία της αυτοκίνησης. Αυτό, φυσικά, συνεισφέρει και στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που πέτυχε η Mercedes.
Έντονες σχεδιαστικές γραμμές και προσωπικότητα περιγράφουν με απλά λόγια την εμφάνιση της νέας E-Class κουπέ.

Ιδιαίτερα πολυτελές αλλά και 4θέσιο είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class κουπέ.