Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/6/2009
TEST
Εκτός των ορίων!
Οδική συμπεριφορά - ¶νεση
Διαβάστηκε από 22356 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:23/6/2009
Κερδίζει τις εντυπώσεις σε άσφαλτο και χώμα
Το Audi A4 Allroad βασίζεται στο πάτωμα και στις αναρτήσεις του Α4, όμως οι τεχνικοί της Audi προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές, ώστε να τονίσουν τον Crossover χαρακτήρα αυτής της έκδοσης. Έτσι λοιπόν έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος κατά 37 χλστ. σε σχέση με το A4 Avant, φτάνοντας στα 180 χλστ., ενώ πιο πλατύ είναι το πίσω μετατρόχιο (1.574 χλστ.). Παράλληλα, το ESP δίνει μέσω διακόπτη την επιλογή "Off road" στον οδηγό, η οποία προσαρμόζει τη λειτουργία του για κίνηση στο χώμα. Οδηγικά, το A4 Allroad quattro στην άσφαλτο εμφανίζεται ουδέτερο και ασφαλές, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία ποιότητα κύλισης και άνεση. Στο χώμα, το A4 Allroad κινείται με ευκολία κυρίως σε "πατημένες" διαδρομές, με τα αμορτισέρ να εμφανίζουν πολύ καλή απόσβεση των ανωμαλιών. Σε πιο "απαιτητικά" κομμάτια, η απόσταση από το έδαφος και τα ασφάλτινα ελαστικά είναι οι παράγοντες που ορίζουν το έως πού θα κινηθεί το αυτοκίνητο. Από την άλλη, το προαιρετικό σύστημα Drive Select (επεμβαίνει σε αμεσότητα συστήματος διεύθυνσης, απόσβεση αμορτισέρ και λειτουργία κιβωτίου S Tronic, δίνοντας τρεις επιλογές: Comfort, Auto, Dynamic) είναι αυτό που θα δώσει μια λίγο πιο σπορτίφ χροιά στη συμπεριφορά και στην αίσθηση του αυτοκινήτου (επιλογή Dynamic) ή θα τονίσει ακόμη περισσότερο την άνεση (επιλογή Comfort).
Σύστημα τετρακίνησης
Το A4 Allroad διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro, όπου υπό κανονικές συνθήκες το σύστημα μοιράζει τη ροπή μέσω κεντρικού διαφορικού Torsen σε ποσοστό 40/60 (εμπρός/πίσω). Όταν χρειαστεί, μπορεί να μεταφερθεί περαιτέρω ροπή σε έναν από τους δύο άξονες, ενώ για ακόμη πιο "απαιτητικές" καταστάσεις υπάρχει και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης EDL.
Αναρτήσεις - Φρένα - Τιμόνι
Εμπρός ανάρτησηΠέντε συνδέσμων με διπλά ψαλίδια, αντιστρεπτική
Πίσω ανάρτησηΑνεξάρτητη, τραπεζοειδής σύνδεσμος σε υποπλαίσιο, αντιστρεπτική
Εμπρός φρέναΑεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω φρέναΔίσκοι
100-0 χλμ./ώρα (μ.)39,1
Υποβοήθηση τιμονιούΥδραυλική μεταβλητή
Στροφές τιμονιού2,2
Διάσταση ελαστικών245/45 R18
Το A4 Allroad διακρίνεται για την πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης που προσφέρει στην άσφαλτο, όντας παράλληλα σταθερό και ευθύβολο.
Στο χώμα, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και η πολύ καλή λειτουργία της τετρακίνησης εξασφαλίζουν απρόσκοπτη κίνηση, κυρίως σε πιο "ήπιες" διαδρομές.

 
 Audi A4 Allroad quattro 2,0 TFSI S Tronic
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Εσωτερικό
Χώροι
Οδική συμπεριφορά - ¶νεση
Κινητήρας - Επιδόσεις
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή-Βαθμολογία