Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/2/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Peugeot 107 1,0 3d του 2006
Νεανικό λέον
Διαβάστηκε από 6956 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:16/2/2010
Το Peugeot 107 είναι ένα νεανικό αυτοκίνητο, το οποίο λόγω του μικρού μεγέθους μπορεί να κινηθεί με άνεση στους στενούς δρόμους της πόλης.
Κινητήρας
Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. έχει πολύ καλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, ενώ παρουσιάζει ελαστικότητα σε όλο το φάσμα περιστροφής του, χάρη και στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων. Τα επίπεδα θορύβου είναι αισθητά στις υψηλές στροφές, ενώ δεν απουσιάζει και το χαρακτηριστικό "τρέμουλο" στο ρελαντί για τέτοιου είδους κινητήρες. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει αραιή κλιμάκωση, που όμως συνεργάζεται πολύ καλά με το μικρό σε χωρητικότητα κινητήρα.
Οδική συμπεριφορά
Η ανάρτηση του 107 είναι σχετικά μαλακή ώστε να προσφέρει άνεση στους επιβάτες, ωστόσο επιτρέπει την εμφάνιση αισθητών κλίσεων σε δρόμο με στροφές. Εκεί, το 107 παρουσιάζει, σε ακραίες καταστάσεις, ελεγχόμενη υποστροφή. Η αίσθηση του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου τιμονιού και του επιλογέα είναι καλή, ενώ τα φρένα ικανοποιούν με την απόδοσή τους.
Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό του 107 η εικόνα είναι λιτή, ωστόσο η γενικότερη εντύπωση είναι θετική. Η θέση οδήγησης προσφέρει καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και το κάθισμα μόνο σε πολύωρες μετακινήσεις θα κουράσει, λόγω της ανεπάρκειας στήριξης στην περιοχή της μέσης. Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας, κάτι που ισχύει και για τη συναρμολόγηση, ωστόσο το φινίρισμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Αυτό που ίσως δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις, είναι τα μη επενδυμένα τμήματα στις πόρτες.
Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία, κυρίως λόγω της κατηγορίας που ανήκει, αλλά και της πολύ καλής αξιοπιστίας που προσφέρει.
Value for Money
Μέτρια είναι η σχέση τιμής-αξίας για το Peugeot 107, λόγω του φτωχού επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Επιδόσεις, κατανάλωση, αξιοπιστία, οδική συμπεριφορά
(-): Εικόνα εσωτερικού, ποιότητα, χώρος αποσκευών
Στο εσωτερικό του 107 η εικόνα είναι λιτή, ενώ αυτό που ίσως ενοχλήσει αισθητικά, είναι οι ακάλυπτες μεταλλικές επιφάνειες.

Στο δρόμο, η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι πολύ καλή, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την κατηγορία στην οποία ανήκει.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Chevrolet Matiz 1,0
Citroen C1 1,0
Daihatsu Cuore 1,0
Fiat Panda 1,2 1,0
Hyundai Atos Prime 1,1
Kia Picanto 1,1
Suzuki Alto 1,0
Toyota Aygo 1,0
Από το 2005 μέχρι σήμερα Το Peugeot 107 παρουσιάστηκε το 2005 (μοντέλο που αναφερόμαστε) και τέσσερα χρόνια αργότερα, δέχθηκε ένα διακριτικό facelift, το οποίο αφορά κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα του.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Το Peugeot 107 παρουσιάζει πολύ καλά επίπεδα αξιοπιστίας. Αυτό οφείλεται στο ότι μοιράζεται κοινά μηχανικά μέρη με το Toyota Aygo, φίρμα η οποία στο σύνολο των μοντέλων της προσφέρει πολύ καλή αξιοπιστία.
Τιμή αγοράς 2006: 8.880 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 5.500 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 6.200 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Peugeot 107 1,0 3d του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός