Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/3/2010
Πρώτη επαφή
HX Auto Noble 1,1
Το φάρμακο στην αστυφιλία
Διαβάστηκε από 33819 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:13/3/2010
To μίνι Νoble έρχεται να καλύψει τις αστικές μετακινήσεις με βασικό του γνώρισμα το γεγονός, ότι αποτελεί το μικρότερο 4θέσιο αυτοκίνητο της αγοράς…
Η China Motors εισάγει στην ελληνική αγορά άλλο ένα κινέζικο αυτοκίνητο της μίνι κατηγορίας, το HX Auto Noble. Μετά το μεγαλύτερο Chana Benni, το νέο Noble προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεται από άποψη διαστάσεων ένας αγοραστής, που κινείται τακτικά σε αστικές μετακινήσεις. Με μήκος 3.010 χλστ., πλάτος 1.605 χλστ., ύψος 1.600 χλστ. και μεταξόνιο 2.025 χλστ., το Noble προτάσσει στα κύρια χαρακτηριστικά του την 4θέσια διάταξη καθισμάτων και την ευκολία στο παρκάρισμα.
Εμφάνιση
Το Noble αποτελεί άλλο ένα δείγμα των κινέζικων "αντιγραφών" -τουλάχιστον σε αισθητικό επίπεδο- μέσα και έξω. Και λέμε "τουλάχιστον", για να ξεκαθαριστεί ότι όσο και να μοιάζει, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το καλύτερο παντού και πιο ποιοτικό smart πρώτης γενιάς. Και εδώ σταματά η αναφορά στο smart, αφού το Noble είναι προσθιοκίνητο, ενώ και οι τεχνικές προδιαγραφές του το εντάσσουν ξεκάθαρα στα συμβατικά μοντέλα της μίνι κατηγορίας. Εμφανισιακά, το Noble δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ξεχωριστό για τους λόγους που προαναφέραμε, ωστόσο είναι σύγχρονο σχεδιαστικά. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα ωοειδή φωτιστικά σώματα και το καμπύλο καπό, ενώ στα πλαϊνά του διακρίνονται οι μεγάλες πόρτες και τα τόξα των φτερών. Στο πίσω μέρος τα διάφανα φωτιστικά ευχαριστούν, όχι όμως και τα LED στοπ φώτα στις άκρες των φτερών και η εξωτερική ρεζέρβα στην έκδοση Smile, που παραπέμπει σε εκτός δρόμου όχημα και κρίνεται άστοχη για το χαρακτήρα του οχήματος.
Από 8.990 ευρώ…
Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, το Noble κοστολογεί υψηλά τις περιορισμένες του διαστάσεις. Η τιμή του έτσι ανέρχεται στα 8.990 ευρώ για την έκδοση Smile, τιμή που αναμφίβολα κρίνεται υψηλή για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ ο εξοπλισμός είναι σχετικά καλός, περιλαμβάνοντας μετωπικούς αερόσακους, ABS, αιρ κοντίσιον, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου και ηλεκτρικές ευκολίες.
Συν & Πλην
(+): Η ορατότητα, η πρακτικότητα στην πόλη, η δυνατότητα φιλοξενίας 4 επιβατών έχοντας μήκος μόλις 3 μέτρων
(-): H ποιότητα, οι έντονες κλίσεις του αμαξώματος, ο θόρυβος του κινητήρα, η οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά, η τιμή, οι επιδόσεις και τα φρένα

 
 HX Auto Noble 1,1
Εσωτερικό - Χώροι
Κινητήρας
Οδική συμπεριφορά
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία