• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/3/2010
TEST
Chevrolet Aveo 1,4 A/T
¶νεση επί ποδός
Διαβάστηκε από 7539 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:18/3/2010
Με ευχάριστη εμφάνιση, καλούς χώρους και ασφαλή οδική συμπεριφορά, η έκδοση του Aveo με 1.400άρη κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο αποτελεί ιδανική λύση για ξεκούραστες αστικές -και όχι μόνο- μετακινήσεις.
Ο εκπρόσωπος της Chevrolet για τη μικρή κατηγορία, το Aveo, απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα "τίμιο" για τα λεφτά τους κόμπακτ αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ευελιξία εντός της πόλης, αλλά και με ασφάλεια εκτός αυτής. Ειδικά με το αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων, το Aveo προσφέρει, εκτός από όλα τα παραπάνω, και σημαντική άνεση στον οδηγό του κατά τις αστικές μετακινήσεις και στο συχνό σταμάτα/ξεκίνα του καθημερινού μποτιλιαρίσματος.
Κινητήρας - Κιβώτιο: Ικανοποιητικά σε όλα τους.Λογικά επίπεδα θορύβου, αρμονική λειτουργία και ιδιαίτερα ομαλές αλλαγές ταχυτήτων είναι τα χαρακτηριστικά από τη συνεργασία του 1,4 λίτρων κινητήρα του Aveo με το αυτόματο κιβώτιο. Οι 4 σχέσεις μετάδοσης κλιμακώνονται με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και αν και από τεχνολογικής άποψης το εν λόγω κιβώτιο της Chevrolet δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αγορά, ταιριάζει πολύ στον ευρύτερο χαρακτήρα του Aveo. Οι 100 ονομαστικοί ίπποι του κινητήρα με τα 134 Nm ροπής αποδεικνύονται ικανοί να κινήσουν αξιοπρεπώς τα 1.151 κιλά του Aveo.
Εσωτερικό: Ευχάριστο και ευρύχωρο. Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Aveo είναι η ευχάριστη εικόνα, αλλά και η ευρυχωρία στο εσωτερικό του. Το ταμπλό αποτελείται μεν από σκληρά υλικά, ωστόσο αυτά είναι καλής ποιότητα και ανάλογης συναρμολόγησης. Ευχάριστος είναι ο πράσινος φωτισμός στον πίνακα οργάνων, ενώ η κεκλιμένη κεντρική κονσόλα εξασφαλίζει καλά επίπεδα εργονομίας, με εύκολη πρόσβαση σε ηχοσύστημα και σύστημα κλιματισμού. Από πλευράς χώρων, το Aveo φιλοξενεί ακόμα και 5 ενήλικες με μικρές μόνο παραχωρήσεις, με το πορτ μπαγκάζ του να έχει μικρό όγκο 220 λίτρων.
Οδική συμπεριφορά: Ουδέτερο και άνετο. Το Aveo παρουσιάζει καλή ευελιξία και διαθέτει αντίστοιχα καλή περιμετρική ορατότητα, χάρη κυρίως στα μεγάλα εμπρός παράθυρα και στα ψηλά σχετικά τοποθετημένα καθίσματα. Η λίγο σφιχτή ανάρτησή του εμφανίζει κάποιες αναπηδήσεις σε πιο έντονες ανωμαλίες από τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα, χωρίς ωστόσο να είναι ενοχλητικές. Στον ανοιχτό δρόμο το μικρό Chevrolet είναι αρκετά σταθερό και στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος δεν προβληματίζουν τον οδηγό, παρά μόνο μετά από υπερβολική πίεση. Βέβαια, στις μεγάλες ταχύτητες παρουσιάζεται και μία μικρή ασάφεια στο υδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, ωστόσο δεν τίθεται θέμα ακρίβειας στον έλεγχο και στους χειρισμούς.
Σταθερό και ασφαλές είναι στο δρόμο το Chevrolet Aveo. Moναδικό ψεγάδι είναι η μικρή ασάφεια του τιμονιού στις μεγάλες ταχύτητες, αλλά και οι κάπως αισθητές κλίσεις του μαξώματος.

Ευχάριστο σχεδιαστικά το εσωτερικό του Chevrolet Aveo, "διανθίζεται" και με την παρουσία του δωρεάν πολυσυστήματος Multiplex.

Καλούς χώρους τόσο για τα κεφάλια όσο και για τα γόνατα απολαμβάνουν οι πίσω επιβάτες του Aveo.

Αρμονική και ικανοποιητικά αποδοτική είναι η συνεργασία του 1.400άρη κινητήρα των 100 ίππων του Aveo και του αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.


 
 Chevrolet Aveo 1,4 A/T
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία