" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/4/2010
Νέο σύστημα πολυμέσων My Ford Touch της Ford
Νέο σύστημα πολυμέσων My Ford Touch της Ford
Με τη δύναμη της φωνής
Διαβάστηκε από 1348 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:27/4/2010
Η Ford παρουσιάζει ένα νέο σύστημα πολυμέσων, το οποίο διακρίνεται για την εργονομία που προσφέρει, μιας και οι περισσότερες λειτουργίες του ενεργοποιούνται μέσω φωνητικής εντολής.

Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν τα νέα τους μοντέλα με συστήματα πολυμέσων, τα οποία προσφέρουν διάφορες λειτουργίες εκτός από την αναπαραγωγή μουσικής, όπως είναι το σύστημα πλοήγησης ή η λειτουργία εισαγωγής στο διαδίκτυο. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι ο οδηγός μπορεί να λάβει διάφορες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του, ώστε να την διαμορφώσει όπως θέλει αυτός, να την πραγματοποιήσει σε μικρότερο χρόνο αλλά και να βρει ευκολότερα τον προορισμό του. Ένα ανάλογο σύστημα δημιούργησε και η Ford, δίνοντάς την ονομασία "My Ford Touch". Πρόκειται για ένα νέο σύστημα ενημέρωσης ψυχαγωγίας και ψυχαγωγίας, που παρουσιάστηκε από την εταιρεία στην Έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε από την ομάδα του John Schneider, αρχιμηχανικού της αμερικανικής κατασκευάστριας, παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με παρόμοιες συσκευές, που συνδυάζουν οθόνη αφής και λειτουργίας φωνητικής εντολής.

Το My Ford Touch διαθέτει και σύστημα πλοήγησης, το οποίο, εκτός από το χάρτη, μπορεί να δώσει χρήσιμες διάφορες πληροφορίες για τη διαδρομή. Η αναπαραγωγή μουσικής μπορεί να γίνει -εκτός του CD- μέσω USB, ή μέσω κάποια άλλης συσκευής, με σύνδεση μέσω Bluetooth.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του
Με το My Ford Touch ο οδηγός μπορεί να επισκεφθεί μία ιστοσελίδα ακόμα και μέσω ασύρματης σύνδεσης WiFi.
Το βασικότερο χαρακτηριστικό του My Ford Touch που βελτιώνει την ευκολία στη χρήση αλλά και την εργονομία, είναι ότι οι περισσότερες λειτουργίες του ενεργοποιούνται μέσω της φωνητικής εντολής και ότι διαθέτει λίγα πλήκτρα στην κεντρική μονάδα, με τα περισσότερα να βρίσκονται στο τιμόνι του οδηγού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αυτός που κάθεται πίσω από το τιμόνι να αφήνει όσο το δυνατό λιγότερες φορές τα χέρια του από αυτό. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μία επίπεδη έγχρωμη οθόνη, μεγέθους 8 ιντσών, ενώ ακόμα δύο μικρότερες οθόνες 4,2 ιντσών βρίσκονται στον πίνακα οργάνων. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί στη μεγάλη οθόνη τις βασικές λειτουργίες του ηχοσυστήματος και στις δύο μικρότερες, που βρίσκονται στο άμεσο οπτικό του πεδίο, διάφορες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο. Επίσης ο χρήστης του My Ford Touch μπορεί να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, εκμεταλλευόμενος κάποιο ασύρματο δίκτυο (WiFi) ή με τη χρήση USB φορητού δικτύου (Mobile Internet), με την προϋπόθεση το αυτοκίνητο να είναι εντελώς ακίνητο.

Πότε θα το δούμε;
Με το νέο σύστημα πολυμέσων My Ford Touch θα εφοδιαστούν τα μοντέλα C-Max και Grand C-Max της Ford κοντά στο τέλος του 2010, ενώ η βασικότερη τοποθέτησή του θα γίνει μεταξύ του 2011 και 2012, όπου θα προσφέρεται στην γκάμα του νέου Focus. Στόχος της εταιρείας είναι το σύστημα αυτό να εφαρμοστεί στο 80% του στόλου της μέχρι το 2015.Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

Αποκλειστικό: Το νέο Audi TT

Citroen C3 VS Ford Fiesta VS Nissan Micra

Δοκιμή: Το κορυφαίο Peugeot 508

Η κίνηση στους δρόμους

Video: Νέο Volvo XC40 Recharge

Και premium και SUV και 1.300 κυβικά γίνεται;

Ο δρόμος προς το νέο VW Golf!

To νέο Peugeot 208 GTi;

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Θα αγόραζες «διπλοκάμπινο» αντί SUV;

Τα 5 φθηνότερα μικρά SUV

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »