• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συγκριτικό Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/8/2010
Συγκριτικό Test
Daihatsu Terios 1,5 VS Fiat Sedici 1,6 4x4 VS Suzuki Grand Vitara 1,6
Η Ελίτ της free γενιάς
Διαβάστηκε από 54866 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:3/8/2010
Είναι νεανικά, είναι τα καλύτερα στην κατηγορία και είναι προσιτά αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου. Μετά την ανανέωσή τους, τα Terios, Sedici και Grand Vitara μάχονται εκ νέου για τη μάχη του στέμματος.
Τα τρία μοντέλα του συγκριτικού αποτελούν άξια δείγματα της κατηγορίας των ελεύθερου χρόνου αυτοκινήτων, προβάλλοντας διττό οδηγικό χαρακτήρα. Είτε περισσότερο Crossover είτε περισσότερο εκτός δρόμου και οι τρεις εκπρόσωποι είναι σε θέση να καταστήσουν ευχάριστες τις μετακινήσεις εντός και εκτός των τειχών και φυσικά, εντός και εκτός δρόμου. Το νεότερο μέλος της παρέας είναι το Fiat Sedici, το οποίο μετά την ανανέωση που δέχτηκε πρόσφατα, απέκτησε πιο ισχυρό και οικονομικό κινητήρα 1,6 λίτρων, καθώς και πιο σύγχρονη εμφάνιση. Το Terios, όπως και το Grand Vitara, δέχτηκε και εκείνο ανανέωση (το 2009), που περιορίστηκε στην αισθητική αναβάθμισή του. 
Με περιπετειώδη εμφάνιση
Το Sedici απέκτησε νέα εμπρόσθια μάσκα, που παραπέμπει στα υπόλοιπα νέα μοντέλα της εταιρείας και νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, που τονίζουν τον Crossover χαρακτήρα του. Συνολικά, το πεντάθυρο αμάξωμα είναι σύγχρονο και καλαίσθητο, εκφράζοντας έντονα νεανικό χαρακτήρα. Το Terios, από την άλλη, είναι πιο τετραγωνισμένου σχήματος, όμως και εκείνο διακρίνεται για την όμορφη εικόνα του, εκφράζοντας περισσότερο εκτός δρόμου χαρακτήρα, μέσω του αυξημένου του ύψους και της παρουσίας της ρεζέρβας στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Το αποκλειστικά τρίθυρο Grand Vitara 1,6, μετά τη διακριτική του ανανέωση, παρουσιάζει τον πιο δυναμικό χαρακτήρα, με παράλληλα πιο εκλεπτυσμένη αισθητική, ενώ, όπως και στο Terios, η εκτός δρόμου εικόνα προβάλλεται άμεσα από το ύψος του από το έδαφος και τη ρεζέρβα στο ίδιο σημείο.
Daihatsu Terios 1,5
(+): Εκτός δρόμου δυνατότητες, τετρακίνηση, χώροι, αξιοπιστία, προθυμία κινητήρα, ευελιξία
(-): Θόρυβος και τραχύτητα κινητήρα, αναπηδήσεις πίσω άξονα
Fiat Sedici 1,6 4x4
(+):
Εμφάνιση, χώροι, οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο
(-): Θόρυβος κινητήρα, περιορισμένες εκτός δρόμου δυνατότητες
Suzuki Grand Vitara 1,6
(+): Άνεση ανάρτησης, οδηγική αίσθηση, τιμή αγοράς
(-): Επιδόσεις και κατανάλωση κινητήρα, χώρος αποσκευών

 
 Daihatsu Terios 1,5 VS Fiat Sedici 1,6 4x4 VS Suzuki Grand Vitara 1,6
Προσφορές - Χρηματοδότηση
Κινητήρες
Εσωτερικό
Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Συμπέρασμα
Eξωτερικές διαστάσεις - Εξοπλισμός - Τιμή- Τεχνικά χαρακτηριστικά