• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  14/9/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Suzuki Grand Vitara 1,6 3d του 2006
Για κάθε περίπτωση
Διαβάστηκε από 15530 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:14/9/2010
Το Suzuki Grand Vitara είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια σε κάθε έδαφος, έχει καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και νεανική εμφάνιση.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του 3θυρου Grand Vitara βρίσκεται ένα 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο, το οποίο αποδίδει 106 ονομαστικούς ίππους, οι οποίοι προσφέρουν μέτριες επιδόσεις στο βαρύ αμάξωμα των 1.465 κιλών. Το μηχανικό σύνολο αυτό συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο με κοντή κλιμάκωση, κάτι που σώζει ελαφρώς την κατάσταση, μιας και αναγκάζει τον κινητήρα να λειτουργεί σε υψηλές στροφές, όπου και παρουσιάζει την πιο αυξημένη απόδοση.
Οδική συμπεριφορά
Στην άσφαλτο το μικρό 4Χ4 χαρακτηρίζεται ασφαλές, γεγονός στο οποίο συμβάλλει και η μόνιμη τετρακίνηση. Στις στροφές ο οδηγός δε θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, αφού οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου ακόμα και στο όριο είναι προβλέψιμες. Εκτός δρόμου, το Suzuki Grand Vitara μπορεί να κινηθεί με άνεση στο πατημένο χώμα, αν όμως ο οδηγός θέλει να προσπελάσει δύσκολα εμπόδια, τότε η απουσία των κοντών σχέσεων θα δυσκολέψει την κατάσταση.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του ιαπωνικού μοντέλου, η εικόνα που αντικρίζεις είναι φρέσκια και παράλληλα αποπνέει μία αίσθηση στιβαρότητας. Από πλευράς ποιότητας, στο ταμπλό, αν και υπάρχουν σκληρά πλαστικά, το φινίρισμά τους αλλά και η συναρμολόγησή τους βρίσκονται σε καλά επίπεδα. Στον τομέα των χώρων, τέσσερις ενήλικες επιβάτες θα μετακινηθούν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όμως, ο χώρος αποσκευών είναι σχετικά μικρός, έχοντας χωρητικότητα 184 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία
Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, λόγω της κατηγορίας που ανήκει αλλά και του ονόματος της Suzuki, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στην κατηγορία των τετρακίνητων μοντέλων.
(+): Οδική συμπεριφορά, ποιότητα εσωτερικού
(-): Επιδόσεις, κατανάλωση
Το πίσω τμήμα του μοντέλου αποπνέει μία δόση δυναμισμού αλλά και στιβαρότητας, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Το ταμπλό του Grand Vitara είναι κατασκευασμένο από σκληρά πλαστικά, με καλό φινίρισμα αλλά και συναρμογή.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Daihatsu Terios 1,5
Lada Niva Club 1,7
Suzuki SX4 1,6
Από το 1997 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά του Grand Vitara της Suzuki έκανε ντεμπούτο το 1997 και 8 χρόνια αργότερα αντικαταστήθηκε από τη δεύτερη, την οποία παρουσιάζουμε. Το 2008 η γενιά αυτή δέχτηκε facelift και είναι αυτή που διατίθεται στις εκθέσεις Suzuki σήμερα.
Τιμή αγοράς 2006: 22.990 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 10.500 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 12.000 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Suzuki Grand Vitara 1,6 3d του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - τιμή