• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/1/2011
TEST
Ανανεωμένο smart fortwo coupe 71hp mhd
Ακόμα πιο «πράσινο», ακόμα πιο smart!
Διαβάστηκε από 38135 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:10/1/2011
Η δεύτερη γενιά του smart fortwo δέχεται ανανέωση τόσο στον αισθητικό, όσοκαι στον τεχνολογικό του τομέα, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο ελκυστικόστο κοινό αλλά και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια smart fortwo έχουν παραδοθεί σε πελάτες από το 1998 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου. Περίπου 8 χρόνια αργότερα, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τη δεύτερη και πιο ολοκληρωμένη γενιά σε όλους τους τομείς. Τη χρονιά που μας πέρασε, η smart παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου αυτού στην έκθεση του Παρισιού. Το αυτοκίνητο έχει δεχθεί ένα διακριτικό "φρεσκάρισμα" τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τμήμα του, έχει προστεθεί επιπλέον εξοπλισμός και χρώματα, ενώ οι κινητήρες του έχουν διατηρήσει την ίδια απόδοση, όμως, με κάποιες μηχανικές αλλαγές έγιναν ακόμα πιο φιλικοί προς το περιβάλλον. Αρχικά, η δεύτερη γενιά του μοντέλου ήταν διαθέσιμη σε 43 χώρες, ενώ μέσα στο 2010 το smart fortwo προωθήθηκε στην Αργεντινή και στην Ινδονησία, φέρνοντας τον αριθμό χωρών σε 45. 
Ανανεωμένη εμφάνιση, για κάθε γούστο
Η ανανεωμένη εμφάνιση μπορεί να του χάρισε ένα νέο αέρα, όμως το μίνι μοντέλο της smart διατήρησε τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Εκτός από τις επιμέρους αλλαγές, το fortwo απέκτησε ένα ακόμα χρώμα αμαξώματος (light green) ματ απόχρωσης, ενώ το χρώμα blue metallic αντικαταστάθηκε από το light blue metallic. Επίσης, για το ανοιχτό μοντέλο υπάρχουν διαθέσιμα δύο νέα χρώματα οροφής, σε κόκκινη και μπλε απόχρωση. Έτσι, τα χρώματα αμαξώματος είναι πλέον 7, με τους καθρέφτες, την εμπρόσθια γρίλια και την τάπα του καυσίμου να μπορούν να βαφτούν στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ ο κλωβός Tridion με τη σειρά του μπορεί να βαφτεί πλέον και σε λευκό χρώμα (διατηρώντας το μαύρο και το ασημί), προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές στον αγοραστή, ώστε να διαμορφώσει το smart του σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο. Αισθητικά και σε σχέση με τον προκάτοχό του, το ανανεωμένο μοντέλο απέκτησε νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, που προαιρετικά μπορεί να φιλοξενήσει συστοιχία LED φώτων ημέρας στη θέση όπου βρίσκονται οι προβολείς ομίχλης. Τέλος, στον εξοπλισμό προστέθηκαν τρία νέα μοντέλα ζαντών ελαφρού κράματος, διαμέτρου 15 ιντσών.
(+):  Κατανάλωση, Σχεδίαση, Διαστάσεις αμαξώματος, Ευελιξία
(-):  Άνεση, Χώροι,  Υστέρηση κιβωτίου ταχυτήτων

 
 Ανανεωμένο smart fortwo coupe 71hp mhd
Eσωτερικό
Οικονομικότερο και χωρίς τέλη!
Στο δρόμο
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία