• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πόσα μέτρα νομίζεις ότι χρειάζονται για να προσπεράσεις άνετα και με ασφάλεια;


Δείτε τα χειρότερα στο προσπέρασμα

Διαβάστηκε από 42347 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/10/2018
 
Οι μετρήσεις του AutoΤρίτη μίλησαν. Δείτε τώρα ποια είναι τα χειρότερα μικρά SUV στο προσπέρασμα, τόσο σε επαρχιακό δρόμο όσο και στην εθνική.

Τα μικρά SUV βενζινοκίνητα μοντέλα, είναι η πλέον καυτή και ανερχόμενη κατηγορία στην Ελλάδα σήμερα, καθώς ταιριάζουν απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα.

Μη χάσετε ακόμα:

Όταν λοιπόν ψάχνουμε καινούργιο αυτοκίνητο, εκτός από το πόσο «έχει» και το πόσο «καίει», σίγουρα θέλουμε να είναι και αρκετά γρήγορο, ώστε να μας εξασφαλίζει άνετες και ασφαλείς προσπεράσεις στο ταξίδι τόσο σε επαρχιακό, όσο και σε εθνικό δρόμο. Το προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο, αντιστοιχεί σε επιτάχυνση από τα 60 χλμ/ω στα 100 χλμ/ω, ενώ σε εθνικό δρόμο, αντιστοιχεί σε επιτάχυνση από τα 80 χλμ/ω στα 120 χλμ/ω.

Η λίστα των best sellers μικρών που έχουμε μετρήσει περιλαμβάνει αυτοκίνητα από 110 μέχρι 170 άλογα, και στο προσπέρασμα ισχύει, ότι ισχύει παντού: ότι πληρώνεις παίρνεις.
 
Τα χειρότερα μικρά SUV σε προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη, τα μικρά SUV μοντέλα για να ολοκληρώσουν ένα προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο, χρειάστηκαν από 92 μέτρα (το καλύτερο), μέχρι 216 μέτρα (το χειρότερο). Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης σκεφτείτε ότι, το γρηγορότερο μοντέλο που έχουμε μετρήσει, το Audi R8 Spyder με 540 άλογα, χρειάζεται μόλις 40 μέτρα για αντίστοιχη προσπέραση.

Πείτε μας στα πόσα μέτρα βάζετε το δικό σας όριο και δείτε ποια είναι τα χειρότερα και ποια τα καλύτερα μικρά SUV για σας και τι τιμή έχει το καθένα από αυτά.  
Δώστε ένα νούμερο από 92 έως 216 μέτρα.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Γιάννης

    Τα αποτελέσματα που συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο σας δεν αποτελούν απόδειξη για το ποιο όχημα είναι ταχύτερο ή βραδύτερο στην προσπέραση αλλά ποιο όχημα επιταχύνει ταχύτερα ή βραδύτερα με 4η ή 5η στα 60-100 ή 80-120 αντίστοιχα. Όπως όλοι γνωρίζουμε κάθε αυτοκίνητο θα πρέπει να οδηγείται ανάλογα με το στήσιμό του και ανάλογα με τον κινητήρα του. Έτσι, ο οδηγός του ατμοσφαιρικού, πολύστροφου αυτοκινήτου για να προσπεράσει θα πρέπει να κατεβάσει μία και 2 σχέσεις ώστε να εκμεταλλευτεί την ευρωστία του κινητήρα στο υψηλότερο φάσμα στροφών σε αντίθεση με τον οδηγό του turbo που θα πρέπει να διατηρήσει τις στροφές χαμηλά ή χαμηλομεσαία, ώστε να εκμεταλλευτεί την ροπή που του προσφέρει το turbo και θα πρέπει να αποφεύγει τη λειτουργία ¨ψηλά¨ αφού εκεί ζορίζει τον κινητήρα χωρίς όφελος. Θα περίμενα από εσάς μια πραγματική και πλήρη δοκιμή προσπεράσματος, στην οποία θα λαμβάνονταν υπόψιν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν (αναπνοή κινητήρα, κλιμάκωση κιβωτίου, είδος κιβωτίου, βάρος, αεροδυναμική, εύρος απόδοσης κινητήρα κλπ) ώστε να μην τρομάζει ο κόσμος με διαφορές της τάξεως των 120 μέτρων που φαίνεται να χωρίζει το θεωρητικά 1ο με το θεωρητικά τελευταίο όχημα της ¨εικονικής¨ δοκιμής στον επαρχιακό δρόμο. Είμαι βέβαιος ότι στο εν λόγο ζεύγος οχημάτων, εάν το HRV των 130 ίππων δοκιμάζονταν με τρίτη ή και με δευτέρα (άλλωστε μπορεί να το κάνει ελέω VTEC) θα ήταν πολύ πιο κοντά στο Q2 των 150 ίππων και η διαφορά τους θα ήταν ανάλογη της διαφοράς των ίππων τους (όπου τους αποδίδει το καθένα) και όχι της απόδοσης της ροπής στις χαμηλομεσαίες που αδικεί πάντα τα ατμοσφαιρικά. Προφανώς το ίδιο θα ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα. Ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο σας Περιμένω απάντηση από εσάς και οργάνωση πραγματικής δοκιμής Φιλικά πάντα Ι.Μ.

      29
  • περισσότερα σχόλια