Χιλιάδες παραβάσεις για ράμπες αναπηρίας & μέθη

1.636 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2020)

Η στάθμευση μπροστά από ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία είναι μια ακόμη πολύ άσχημη συνήθεια των Ελλήνων οδηγών.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (2 έως 8 Μαρτίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία / στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Στο πλαίσιο αυτό, από 832 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 13.431 οχήματα και βεβαιώθηκαν 683 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία/στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και 884 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (386), της Θεσσαλονίκης (171), του Ηρακλείου (101), του Ρεθύμνου (81), των Χανίων (79) και της Πέλλας (65).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

SPRING SEAT
citroen