Τι κάνει την Octavia το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο; Το μέγεθος, οι κινητήρες, η τιμή ή η μάρκα από μόνη της;
(2/8/2011)
Η εποχή που το αυτοκίνητο αποτελεί την προέκταση του «εγώ» μάλλον τελειώνει. Όχι πως εξαφανίζεται, αλλά είναι πλέον εμφανές πως μπορούμε και στην Ελλάδα να αγοράσουμε αυτό που χρειαζόμαστε, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό και αυτό που «θέλουμε» χωρίς να πρέπει να πάμε σε κάτι που μας πέφτει πολύ.
Είναι αυτό το μυστικό πίσω από την επιτυχία της Octavia ή το μόνο που μετράει είναι οι κινητήρες και οι τιμές;Η Octavia έχει την χαρά να απολαμβάνει τα καλύτερα του ομίλου VW χωρίς να προσπαθεί να το «παίξει» premium. Η Skoda ξέρει ακριβώς τη θέση της στην αγορά, πορεύεται προς μία κατεύθυνση που βλέπει προς τη Volvo από πλευράς ανταγωνισμού ώστε να διαφοροποιηθεί από τις αδελφές μάρκες, όμως στο δρόμο μαζεύει πελάτες από κάθε πλευρά.Γιατί; Σίγουρα βοηθάει πολύ το μηχανολογικό υπόβαθρο. Η Octavia για παράδειγμα έρχεται με τέσσερις τούρμπο κινητήρες από 105 μέχρι και 200 άλογα. Τα αυτόματα κιβώτιά της είναι διπλού συμπλέκτη, έχει τετρακίνητη έκδοση, πολύ ευρύχωρο στέισον βάγκον και μία πλατφόρμα με ανεξάρτητες αναρτήσεις και άριστη οδική συμπεριφορά.Η ποιότητα κατασκευής δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις premium μάρκες, και αν κάπου συνειδητά κρατιέται πίσω είναι στο διάκοσμο που μένει λιτός και απέριττος. Γενικά η σχεδίαση είναι συγκρατημένη, χωρίς εξάρσεις, παρά όμως το συντηρητικό της προφίλ, δίνει κάτι στην Octavia που ο ανταγωνισμός δεν έχει.Δίνει το σχήμα της, των δυόμιση όγκων με το μεγάλο άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ που φαίνεται πως εκτιμάται ιδιαίτερα από όσους θέλουν οικογενειακό αυτοκίνητο. Ανέκαθεν εξάλλου στην Ελλάδα οι δυόμιση όγκοι και το χάτσμπακ πίσω ήταν δημοφιλή χαρακτηριστικά στα οικογενειακά μοντέλα. H Alfa Romeo 33 έκανε θραύση στην εποχή της, το Hyundai Accent, και η Citroen Xsara, ήταν όλα μοντέλα δυόμιση όγκων με μεγάλο άνοιγμα χώρου αποσκευών.Τώρα η Octavia βρίσκεται μόνη της σε αυτό τον χώρο, με τις ιδανικές διαστάσεις για την Ελλάδα, όχι πολύ μικρή ώστε να περνάει για μικρό σεντάν, ούτε τόσο μεγάλη όσο τα μεσαία μοντέλα. Στα 4,5 μέτρα χωράει καλύτερα στο παρκάρισμα και είναι όσο μεγάλο θέλει ο μέσος Έλληνας να είναι το αυτοκίνητό του. Από πλευράς τιμής πάλι, η Skoda πέφτει στη χαραμάδα ανάμεσα στα μικρομεσαία και τα μεσαία. Η Octavia είναι φτηνότερη από το Insignia ακόμη και στις εκδόσεις που είναι πολύ πιο ισχυρή και μένει κοντά στο Golf με το οποίο «συγγενεύει» παρότι είναι αρκετά πιο ευρύχωρη.Για αρκετούς πάλι το σημαντικότερο ατού της Octavia είναι η μάρκα της. Γιατί η Skoda προσφέρεται σαν απόδειξη έξυπνης αγοράς, αποστασιοποιημένη από το κυνήγι του «στάτους», πράγμα που την κάνει ένα δείγμα νέου «στάτους», αυτού που λέει «αγοράζω αυτό που θέλω εγώ, όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι». Για εσάς τι ισχύει; Τι κάνει την Octavia το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο; Το μηχανολογικό της υπόβαθρο; Η σωστή της τιμή; Ή το σηματάκι της; Τι λέτε;
αλαζα τα αυτοκινητα να μην πω σαν τι! μεσος ορος καθε δυομιση με τρια χρονια. το 2006 αγαρασα ενα octavia gt το γνωστο 1800 20v turbo Με τους 193 hp.
Πρωτη φορα αγορασα skoda, εβαλα στην ακρη τα (κομπλεξ μου) και να που περασαν 5 χρονακια. Εχω οικογενεια με 2 παιδακια ,πιστεψτε με δεν εχω βρει λογο να αλαξω και αμα το αλαξω πεστε μου ενα αυτοκινητο με τους χωρους του( το πορτμπαγκαζ γ....ει) τα γκαζια του,το κοστος χρησης του ,την τιμη του, και εγω το παιρνω αυριο! ΚΥΡΙΟΙ για να παρεις κατι καλυτερο πρεπει να ματωσεις οικονομικα.Οσοι ειναι κατοχοι octavia το καταλαβαινουν αυτο που λεω.
Το έχω εδώ και 2,5 χρόνια με 96.000. Χωρις δόση υπερβολής πραγματικά είναι ότι καλυτερο κυκλοφορει στην κατηγορία του, για έναν οικογενειάρχη με ένα μέσο ετήσιο εισόδημα.Θες καλή τιμή αγοράς...την έχει.Θες χώρους...τους έχει.Θες γκάζι....το έχει.Θες άξιπιστία...την έχει.θες φτηνά ανταλακτικά...υπάρχουν. Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαρηστιμένος από την octavia. Αν θέλετε να πω και 2 μειωνεκτήματα, αυτά είναι η προ 5ετίας τουλαχιστον σχεδίαση του εσωτερικού και η ηψυλή κατανάλωση μόνο εντος πόλης(για τον 1,4 TSI). Όσο για την μεταπώληση, όντως δεν είναι ούτε WV ούτε TOYTA ούτε OPEL, αλλά πλέον παίδες ποιος αλλάζει αυτοκίνητο στο 5 ή 6 χρόνια;
Απλα πιστευω οτι ειναι το πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο που υπαρχει.Μαζευει πελατες απο ολες τις κατηγοριες οδηγων.Θες γκαζια? Εχει . Θες χωρους? Εχει. Θες ανεση? Εχει. Το θες οικονομικο - ποιοτικο και αξιοπιστο?Ειναι.Και 4κινητο εχει και στεισον και οτι τραβαει η ορεξη σου.Να το βγαλει και καμπριο να τρελαθουμε εντελως και να μην πουλαει κανεις αλλος αυτοκινητο.Αρα ο μονος λογος για να μην το παρεις ειναι να μην σου αρεσει η να μην θες ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο.Στις τιμες που εχει σου προσφερει τα παντα η καλυτερα οτι σου χρειαζεται και με το παραπανω.Τωρα αν δεν σου αρεσει να λες οτι "εχω σκοντα ..." χρησοπληρωσε το γκολφακι με τα 86 αλογακια που σου σπρωχνουν με 17000 και περαστικα.Δυστυχως υπαρχουν και αυτοι που ντρεπονται να πουν τι μαρκα εχουν αλλα καλα να παθουν.Ευχαριστω.
Μετά από Honda Civic 91, Civic VTi 94, Ford escord 1.4 95, Pegeuot 206 1.4 απόκτησα το 1.8 Octavia RS και το κράτησα 5 χρόνια ώσπου τα 3 παιδιά με βάλαν στον πειρασμό για το νέο RS. Με τριτεκνική τιμή και αυτόματο κιβώτιο είναι ότι καλύτερο έχω οδηγήσει εδώ και 25 χρόνια.
Ποιότητα κύλισης, επιτάχυνση, κράτημα, χώροι, αυτοματισμοί (καθρέπτης, φώτα, κιβώτιο, κλιματισμός).
5*
Γιάννης
Μπράβο και καλοτάξιδο φίλε vk130. Μια ερώτηση μόνο. Επειδή το συγκεκριμένο αμάξωμα είναι κοντά στα 1400 κιλά, και όταν το φορτώνεις πάει άλλα 150-200 πάνω, ο κινητήρας που επέλεξες (1.6 tdi), το κινεί ικανοποιητικά? Ρωτάω γιατί ναι μεν είναι turbo, αλλά και πάλι τα 105 άλογα που βγάζει μου φαίνονται λίγα για τόσο βάρος.
Εγω εδω και λιγους μηνες εχω παρει ενα Octavia 5 Combi, 1.6 TDi DSG-7...... Παιδες σας λεω ειναι οτι καλυτερο εχω παρει ποτε! Απο τα χερια μου εχουν περασει πολλα αυτοκινητα, ακριβα αλλα και φτηνα, μεγαλα αλλα και μικρα. Επειδη τωρα πια παντρευτηκα και σοβαρευτικα, αποφασισα να παρω 1 αυτοκινητο με χωρους (εχω 2 παιδακια), οικονομικο (πετρελαιο και κατω των 2000cc, λογω φορων, τελων, εκτακτων εισφορων, κτλ), και αν γινεται ευκολο στην οδηγηση μεσα και εξω απο την πολη (αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων), αξιοπιστο χωρις να μου βγαζει προβληματα...... Μετα απο πολυ ψαξιμο της αγορας, το μονο που τα πληρουσε ολα αυτα ηταν το Octavia. Ετσι το πηρα σε 1.6 πετρελαιο Turbo, αυτοματο 7ταχυτο, στεϊσον για περισσοτερο χωρο, με φτηνα ανταλλακτικα και sevice, και πανω απο ολα αξιοπιστο μιας και οποιον και να ρωτησα (μηχανικους, ταξιτζηδες, ξενα/ελληνικα site και forum) το εβγαζαν σαν το αυτοκινητο που τα πληρουσε ολα!!! Προβλημα χρηματων δεν ειχα, οποτε το πηρα και με πολυ πλουσιο εξοπλισμο. Με τα ιδια λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει AUDI ή VOLVO ή ισως και BMW αλλα πιστευω οτι εκανα την σωστοτερη επιλογη, μιας και ολα τα αλλα δεν πληρουσαν ολα αυτα τα κριτηρια. Το συνιστω ανεπιφυλακτα οπως και να εχει...
Φίλε ferra, δεν υπάρχει κανένα θέμα ακριβού σέρβις ή ασύμφορης συντήρησης. Πάρε ένα Octavia rs 1800 200 αλογάκια μεταχειρισμένο 3αιτίας με κάνα 10ρικο (γιατί καινούργιο κάνει κάνα 27άρι), και απλά δεν πρόκειται να ξανασχοληθείς να αλλάξεις αυτοκίνητο. Γιατί πολύ απλά θα αργήσει πολύ να βγει αυτοκίνητο με αυτές τις προδιαγραφές, σε τέτοιες τιμές. Πάντως εγώ ξέρω ότι όταν-εκτός απροόπτου-αλλάξω το δικό μου, τέτοιο θα πάρω.
Μου αρεσει η (εσχεμμενη) μεθοδευση των σχολιων με τον τροπο που τιθεται η το θεμα: Δεν το συζηταμε δηλαδη, το συγκεκριμενο αυτ/το ειναι απολυτο (!), αλλα ας πουμε ρε παιδι μου τι το κανει τοσο.. απολυτο?? Ευλογα ομως ανακυπτει το ερωτημα γιατι ενας που διαθετει χρημα θα προτιμησει αυτο το αυτοκινητο (το απολυτο, μην ξεχναμε) αντι να αγορασει Bentley, S-class, 750 κλπ
Για να μην παρεξηγηθω το θεωρω μια σοβαρη και καλη επιλογη, αλλα.. ενταξει.. ελεος με τη διαφημιση..
Η τιμη της και μονον,τα γουστα παντοτε ειναι υποκειμενικα.Αλλα πλεον με την υιοθετηση μονον turbo κινητηρων και οχι μιας λιγο μεγαλυτερης γκαμας ατμοσφαιρικων συνολων,τιθεται θεμα κοστους.Τι να το κανω αν αγορασω ενα οχημα φτηνο σε τιμη και η μετεπειτα συντηρηση του ειναι ακριβη και σε καποια χρονικη στιγμη ασυμφορη.Καθεις κανει τις επιλογες και το κουμαντο του,μην πει μετα ε να δεν ηξερα η που να ξερω.
Το λιτό και κλασσικό σχέδιο δεν είναι παρωχημένο. Αν και τελικά είναι καθαρά υποκειμενικό. Η μεταπώληση είναι χαμηλή πια σε όλα τα αυτοκίνητα.
Όσοι έχουν κολλήσει στα προ 20ετίας για τη SKODA, ας δουν τι γνώμη έχουν τα περιοδικά της Αγγλίας στο internet.
Εχω μια octavia rs 2002.φακνταστικο αυτοκινητο
εχει τα παντα ειμαι πολυ ευχαριτημενοσ.το κυριοτερο δεν εχω ριξει ουτε 1 ευρο για βλαβεσ!!
συμπερασμα"υστερα απο 9 χρονια απολυτα ευχαριστημενοσ.θα το ξαναγοραζα
η SKODA μεσω του OCTAVIA παρεχει πληρη γκαμα σε ενα καλο και τιμιο οικογενειακο αυτοκινητο.
ειδικα οι τουρμπο εκδοσεις, εχουν παραπανω απο καλες επιδοσεις-κοινως πατανε κατω τα αντιστοιχα ατμοσφαιρικα.
ετσι εχεις με 14-15 χιλιαρικα 122 ιππους , ενω πηρα το 1.8 με 20...
ποιοτητα ειναι καλη, εξαρτηματα κοινα σε VAG μαρκες, σχεδιαστικα μετρημενο δηλαδη ενω φαινεται βαρετο δεν κινδυνευει να βρεθει εκτος μοδας...χωραει 5-6 τενεκεδες λαδι απο το χωριο συν τα μπαγκαζια...
Τα επιχειρήματα του άρθρου, καλύπτουν σχεδόν απόλυτα τους λόγους που η Skoda κάνει θραύση αυτήν την εποχή. Πριν από 15-20 χρόνια, αν έλεγες σε κάποιον ότι οδηγάς Skoda, στην καλύτερη περίπτωση θα γέλαγε μαζί σου. Και όχι άδικα βέβαια, αφού εκείνη την εποχή τα τσέχικα αυτοκίνητα, εκτός από το μηδενικό πρεστίζ και αξία μεταπώλησης ήταν συνώνυμα της αναξιοπιστίας, των ψόφιων κινητήρων, και της απόλυτης ταλαιπωρίας αφού μόνο για να στρίψεις το τιμόνι, έπρεπε να είσαι ο Σούπερμαν. Το μόνο τους πλεονέκτημα ήταν η φτηνή τιμή τους και τα φτηνά ανταλλακτικά τους. Από τότε που η Skoda εντάχθηκε στον όμιλο της Wolkswagen, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, αφού πλέον μιλάμε για ένα αυτοκίνητο, καθόλα αξιόπιστο, γρήγορο (στις τούρμπο εκδοχές των κινητήρων του), άνετο και με χώρους που καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό οικογενειάρχη. Και όλα αυτά σε αρκετά προσιτές τιμές. Το μόνο θεματάκι που έχω εντοπίσει εγώ σε αυτό το αυτοκίνητο, είναι η λίγο τσιμπημένη κατανάλωση και ότι το σέρβις είναι λίγο τσουχτερό με δεδομένο ότι μιλάμε για Skoda. Αλλά με τίποτα αυτό δεν θα με σταμάταγε να αγοράσω μια Octavia ή ένα Yeti.
Η Skoda Octavia έχει όλα τα καλά για ένα επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρετε. Όμως για μένα προσωπικά έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Έχει την κίνηση μπροστά. Να έβγαινε και σε πισωκίνητη, θα ήταν τέλεια.
αλαζα τα αυτοκινητα να μην πω σαν τι! μεσος ορος καθε δυομιση με τρια χρονια. το 2006 αγαρασα ενα octavia gt το γνωστο 1800 20v turbo Με τους 193 hp. Πρωτη φορα αγορασα skoda, εβαλα στην ακρη τα (κομπλεξ μου) και να που περασαν 5 χρονακια. Εχω οικογενεια με 2 παιδακια ,πιστεψτε με δεν εχω βρει λογο να αλαξω και αμα το αλαξω πεστε μου ενα αυτοκινητο με τους χωρους του( το πορτμπαγκαζ γ....ει) τα γκαζια του,το κοστος χρησης του ,την τιμη του, και εγω το παιρνω αυριο! ΚΥΡΙΟΙ για να παρεις κατι καλυτερο πρεπει να ματωσεις οικονομικα.Οσοι ειναι κατοχοι octavia το καταλαβαινουν αυτο που λεω.
Το έχω εδώ και 2,5 χρόνια με 96.000. Χωρις δόση υπερβολής πραγματικά είναι ότι καλυτερο κυκλοφορει στην κατηγορία του, για έναν οικογενειάρχη με ένα μέσο ετήσιο εισόδημα.Θες καλή τιμή αγοράς...την έχει.Θες χώρους...τους έχει.Θες γκάζι....το έχει.Θες άξιπιστία...την έχει.θες φτηνά ανταλακτικά...υπάρχουν. Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαρηστιμένος από την octavia. Αν θέλετε να πω και 2 μειωνεκτήματα, αυτά είναι η προ 5ετίας τουλαχιστον σχεδίαση του εσωτερικού και η ηψυλή κατανάλωση μόνο εντος πόλης(για τον 1,4 TSI). Όσο για την μεταπώληση, όντως δεν είναι ούτε WV ούτε TOYTA ούτε OPEL, αλλά πλέον παίδες ποιος αλλάζει αυτοκίνητο στο 5 ή 6 χρόνια;
Απλα πιστευω οτι ειναι το πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο που υπαρχει.Μαζευει πελατες απο ολες τις κατηγοριες οδηγων.Θες γκαζια? Εχει . Θες χωρους? Εχει. Θες ανεση? Εχει. Το θες οικονομικο - ποιοτικο και αξιοπιστο?Ειναι.Και 4κινητο εχει και στεισον και οτι τραβαει η ορεξη σου.Να το βγαλει και καμπριο να τρελαθουμε εντελως και να μην πουλαει κανεις αλλος αυτοκινητο.Αρα ο μονος λογος για να μην το παρεις ειναι να μην σου αρεσει η να μην θες ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο.Στις τιμες που εχει σου προσφερει τα παντα η καλυτερα οτι σου χρειαζεται και με το παραπανω.Τωρα αν δεν σου αρεσει να λες οτι "εχω σκοντα ..." χρησοπληρωσε το γκολφακι με τα 86 αλογακια που σου σπρωχνουν με 17000 και περαστικα.Δυστυχως υπαρχουν και αυτοι που ντρεπονται να πουν τι μαρκα εχουν αλλα καλα να παθουν.Ευχαριστω.
Μετά από Honda Civic 91, Civic VTi 94, Ford escord 1.4 95, Pegeuot 206 1.4 απόκτησα το 1.8 Octavia RS και το κράτησα 5 χρόνια ώσπου τα 3 παιδιά με βάλαν στον πειρασμό για το νέο RS. Με τριτεκνική τιμή και αυτόματο κιβώτιο είναι ότι καλύτερο έχω οδηγήσει εδώ και 25 χρόνια. Ποιότητα κύλισης, επιτάχυνση, κράτημα, χώροι, αυτοματισμοί (καθρέπτης, φώτα, κιβώτιο, κλιματισμός). 5* Γιάννης
Μπράβο και καλοτάξιδο φίλε vk130. Μια ερώτηση μόνο. Επειδή το συγκεκριμένο αμάξωμα είναι κοντά στα 1400 κιλά, και όταν το φορτώνεις πάει άλλα 150-200 πάνω, ο κινητήρας που επέλεξες (1.6 tdi), το κινεί ικανοποιητικά? Ρωτάω γιατί ναι μεν είναι turbo, αλλά και πάλι τα 105 άλογα που βγάζει μου φαίνονται λίγα για τόσο βάρος.
Εγω εδω και λιγους μηνες εχω παρει ενα Octavia 5 Combi, 1.6 TDi DSG-7...... Παιδες σας λεω ειναι οτι καλυτερο εχω παρει ποτε! Απο τα χερια μου εχουν περασει πολλα αυτοκινητα, ακριβα αλλα και φτηνα, μεγαλα αλλα και μικρα. Επειδη τωρα πια παντρευτηκα και σοβαρευτικα, αποφασισα να παρω 1 αυτοκινητο με χωρους (εχω 2 παιδακια), οικονομικο (πετρελαιο και κατω των 2000cc, λογω φορων, τελων, εκτακτων εισφορων, κτλ), και αν γινεται ευκολο στην οδηγηση μεσα και εξω απο την πολη (αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων), αξιοπιστο χωρις να μου βγαζει προβληματα...... Μετα απο πολυ ψαξιμο της αγορας, το μονο που τα πληρουσε ολα αυτα ηταν το Octavia. Ετσι το πηρα σε 1.6 πετρελαιο Turbo, αυτοματο 7ταχυτο, στεϊσον για περισσοτερο χωρο, με φτηνα ανταλλακτικα και sevice, και πανω απο ολα αξιοπιστο μιας και οποιον και να ρωτησα (μηχανικους, ταξιτζηδες, ξενα/ελληνικα site και forum) το εβγαζαν σαν το αυτοκινητο που τα πληρουσε ολα!!! Προβλημα χρηματων δεν ειχα, οποτε το πηρα και με πολυ πλουσιο εξοπλισμο. Με τα ιδια λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει AUDI ή VOLVO ή ισως και BMW αλλα πιστευω οτι εκανα την σωστοτερη επιλογη, μιας και ολα τα αλλα δεν πληρουσαν ολα αυτα τα κριτηρια. Το συνιστω ανεπιφυλακτα οπως και να εχει...
Φίλε ferra, δεν υπάρχει κανένα θέμα ακριβού σέρβις ή ασύμφορης συντήρησης. Πάρε ένα Octavia rs 1800 200 αλογάκια μεταχειρισμένο 3αιτίας με κάνα 10ρικο (γιατί καινούργιο κάνει κάνα 27άρι), και απλά δεν πρόκειται να ξανασχοληθείς να αλλάξεις αυτοκίνητο. Γιατί πολύ απλά θα αργήσει πολύ να βγει αυτοκίνητο με αυτές τις προδιαγραφές, σε τέτοιες τιμές. Πάντως εγώ ξέρω ότι όταν-εκτός απροόπτου-αλλάξω το δικό μου, τέτοιο θα πάρω.
Μου αρεσει η (εσχεμμενη) μεθοδευση των σχολιων με τον τροπο που τιθεται η το θεμα: Δεν το συζηταμε δηλαδη, το συγκεκριμενο αυτ/το ειναι απολυτο (!), αλλα ας πουμε ρε παιδι μου τι το κανει τοσο.. απολυτο?? Ευλογα ομως ανακυπτει το ερωτημα γιατι ενας που διαθετει χρημα θα προτιμησει αυτο το αυτοκινητο (το απολυτο, μην ξεχναμε) αντι να αγορασει Bentley, S-class, 750 κλπ Για να μην παρεξηγηθω το θεωρω μια σοβαρη και καλη επιλογη, αλλα.. ενταξει.. ελεος με τη διαφημιση..
Η τιμη της και μονον,τα γουστα παντοτε ειναι υποκειμενικα.Αλλα πλεον με την υιοθετηση μονον turbo κινητηρων και οχι μιας λιγο μεγαλυτερης γκαμας ατμοσφαιρικων συνολων,τιθεται θεμα κοστους.Τι να το κανω αν αγορασω ενα οχημα φτηνο σε τιμη και η μετεπειτα συντηρηση του ειναι ακριβη και σε καποια χρονικη στιγμη ασυμφορη.Καθεις κανει τις επιλογες και το κουμαντο του,μην πει μετα ε να δεν ηξερα η που να ξερω.
Το λιτό και κλασσικό σχέδιο δεν είναι παρωχημένο. Αν και τελικά είναι καθαρά υποκειμενικό. Η μεταπώληση είναι χαμηλή πια σε όλα τα αυτοκίνητα. Όσοι έχουν κολλήσει στα προ 20ετίας για τη SKODA, ας δουν τι γνώμη έχουν τα περιοδικά της Αγγλίας στο internet.
Μεγάλο μειονέκτημα το παρωχημένο design τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Επίσης και η χαμηλή μεταπώληση του.
Εχω μια octavia rs 2002.φακνταστικο αυτοκινητο εχει τα παντα ειμαι πολυ ευχαριτημενοσ.το κυριοτερο δεν εχω ριξει ουτε 1 ευρο για βλαβεσ!! συμπερασμα"υστερα απο 9 χρονια απολυτα ευχαριστημενοσ.θα το ξαναγοραζα
πολυ καλο αρθρο
η SKODA μεσω του OCTAVIA παρεχει πληρη γκαμα σε ενα καλο και τιμιο οικογενειακο αυτοκινητο. ειδικα οι τουρμπο εκδοσεις, εχουν παραπανω απο καλες επιδοσεις-κοινως πατανε κατω τα αντιστοιχα ατμοσφαιρικα. ετσι εχεις με 14-15 χιλιαρικα 122 ιππους , ενω πηρα το 1.8 με 20... ποιοτητα ειναι καλη, εξαρτηματα κοινα σε VAG μαρκες, σχεδιαστικα μετρημενο δηλαδη ενω φαινεται βαρετο δεν κινδυνευει να βρεθει εκτος μοδας...χωραει 5-6 τενεκεδες λαδι απο το χωριο συν τα μπαγκαζια...
Τα επιχειρήματα του άρθρου, καλύπτουν σχεδόν απόλυτα τους λόγους που η Skoda κάνει θραύση αυτήν την εποχή. Πριν από 15-20 χρόνια, αν έλεγες σε κάποιον ότι οδηγάς Skoda, στην καλύτερη περίπτωση θα γέλαγε μαζί σου. Και όχι άδικα βέβαια, αφού εκείνη την εποχή τα τσέχικα αυτοκίνητα, εκτός από το μηδενικό πρεστίζ και αξία μεταπώλησης ήταν συνώνυμα της αναξιοπιστίας, των ψόφιων κινητήρων, και της απόλυτης ταλαιπωρίας αφού μόνο για να στρίψεις το τιμόνι, έπρεπε να είσαι ο Σούπερμαν. Το μόνο τους πλεονέκτημα ήταν η φτηνή τιμή τους και τα φτηνά ανταλλακτικά τους. Από τότε που η Skoda εντάχθηκε στον όμιλο της Wolkswagen, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, αφού πλέον μιλάμε για ένα αυτοκίνητο, καθόλα αξιόπιστο, γρήγορο (στις τούρμπο εκδοχές των κινητήρων του), άνετο και με χώρους που καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό οικογενειάρχη. Και όλα αυτά σε αρκετά προσιτές τιμές. Το μόνο θεματάκι που έχω εντοπίσει εγώ σε αυτό το αυτοκίνητο, είναι η λίγο τσιμπημένη κατανάλωση και ότι το σέρβις είναι λίγο τσουχτερό με δεδομένο ότι μιλάμε για Skoda. Αλλά με τίποτα αυτό δεν θα με σταμάταγε να αγοράσω μια Octavia ή ένα Yeti.
Η Skoda Octavia έχει όλα τα καλά για ένα επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρετε. Όμως για μένα προσωπικά έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Έχει την κίνηση μπροστά. Να έβγαινε και σε πισωκίνητη, θα ήταν τέλεια.