• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Lexus CT200h με CO2 87 γρ./χλμ.

Toyota Auris HSD με CO2 89 γρ./χλμ.

Toyota Prius με CO2 89 γρ./χλμ.

Fiat 500 0,9 TwinAir με CO2 95 γρ./χλμ.

smart fortwo 61/71 mhd με CO2 97 γρ./χλμ.

Kia Picanto 1,0 με CO2 99 γρ./χλμ.

Toyota iQ 1,0 με CO2 99 γρ./χλμ.

Τα αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/9/2011

Στο πέρασμα των μηνών, αυξάνονται τα νέα μοντέλα στην αγορά που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές CO2 τους βρίσκονται κάτω από τα 100 γρ./χλμ.

 
Δείτε λοιπόν σήμερα ποια είναι αυτά τα μοντέλα – με κινητήρες βενζίνης, υβριδικά ή diesel – και επιλέξτε ένα από αυτά για να επωφεληθείτε σε βάθος χρόνου.
Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, τα Ι.Χ. με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γρ./χλμ., δεν πληρώνουν το ετήσιο τέλος κυκλοφορίας, λόγω του ότι επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον από τα υπόλοιπα. Σήμερα λοιπόν, στην αγορά μπορεί να βρει κανείς 7 μοντέλα του είδους, με κινητήρες βενζίνης ή υβριδικά που προέρχονται από τις κατηγορίες των μίνι και των μικρομεσαίων. Τα αυτοκίνητα αυτά, σε σχέση με ανταγωνιστικά τους μοντέλα που ξεπερνούν τα 100 γρ.CO2 ανά χλμ., προσφέρουν ένα σεβαστό όφελος στον αγοραστή τους, ειδικά εάν αυτό αναχθεί σε βάθος 5ετίας. Και πέραν πάντως από τα μοντέλα αυτά με τους βενζινοκινητήρες, η αγορά προσφέρει πολύ περισσότερα και συγκεκριμένα 14, που εφοδιάζονται με κινητήρες diesel και έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 100 γρ./χλμ. Βέβαια, λόγω της γνωστής νομοθεσίας, τα μοντέλα αυτά δεν κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που τους στερεί αρκετό εμπορικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που τα περισσότερα εξ αυτών είναι μίνι ή μικρά. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά, ποια είναι αυτά τα 20+1 μοντέλα της αγοράς που σήμε- ρα, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.