H εταιρεία Delphi, σε συνεργασία με τη WiTricity έφτιαξε ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H εταιρεία Delphi, σε συνεργασία με τη WiTricity έφτιαξε ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Φόρτισέ το από μακριά

(8/12/2011)

Η εταιρεία Delphi σχεδιάζει ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς καλώδια και πρίζες, το οποίο δεν απαιτεί επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες είναι αυτή που παρουσίασε η εταιρεία Delphi, η οποία είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής ηλεκτρονικών συσκευών και τεχνολογιών που απευθύνονται στο αυτοκίνητο και αφορούν στην άνεση, στην ασφάλεια, αλλά και στη μελλοντική εξέλιξη του τομέα αυτού. Ενεργοποιώντας σημαντικά τεχνικά και κατασκευαστικά κέντρα και ανάλογο επίπεδο για την υποστήριξη των πελατών της σε 30 χώρες, η Delphi παραδίδει τις πραγματικές καινοτομίες που καθιστούν τα προϊόντα εξυπνότερα και ασφαλέστερα, καθώς επίσης και ισχυρότερα και αποδοτικά. Το σύστημα αυτό αφορά στη φόρτιση των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων και στοχεύει στην άνεση και στην ευκολία της διαδικασίας αυτής. Χωρίς καλώδια και πρίζες

Κοντά στο αυτοκίνητο βρίσκεται ο φορτιστής και κάτω από αυτό υπάρχουν οι δύο μεταλλικές πλάκες της συσκευής (πομπός και δέκτης).

Κοντά στο αυτοκίνητο βρίσκεται ο φορτιστής και κάτω από αυτό υπάρχουν οι δύο μεταλλικές πλάκες της συσκευής (πομπός και δέκτης).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η εταιρεία Delphi πατεντάρει ένα νέο σύστημα αυτόματης ασύρματης φόρτισης του οχήματος, τόσο αν αυτό είναι ηλεκτρικό, όσο και αν είναι υβριδικό. Για να δημιουργηθεί αυτή η ιδέα, η παραπάνω εταιρεία συνεργάστηκε με τη WiTricity, η οποία εξειδικεύεται στα συστήματα ασύρματης μεταφοράς ενέργειας. Το σύστημα αυτό αποτελείται από μία τετράγωνη μεταλλική επιφάνεια, η οποία τοποθετείται στο έδαφος και επικοινωνεί υπόγεια με το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος σε αυτή, αλλά και με την καλωδίωση που καταλήγει στο υπέργειο χειριστήριο λειτουργίας του συστήματος. Μία ανάλογη πλάκα είναι τοποθετημένη κάτω από το αυτοκίνητο, η οποία συνεργάζεται με αυτή που βρίσκεται στο έδαφος, ώστε να πραγματοποιηθεί η επικοινωνία για τη φόρτιση.

Η διαδικασία
Η διαδικασία φόρτισης μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί η συσκευή. Το μέρος μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο κοινό σημείο για όλους τους χρήστες ή σε ιδιωτικό χώρο, όπως στο πάρκινγκ ενός σπιτιού. Σύμφωνα με την εταιρεία Delphi αλλά και τη WiTricity, το σύστημα αυτό μπορεί να προσφέρει τάση ρεύματος μέχρι 3.300 Watt, νούμερο το οποίο είναι αρκετό, ώστε να προσφέρει χρόνο φόρτισης των μπαταριών του οχήματος ανάλογο με αυτόν που χρειάζεται ένα κοινό ενσύρματο σύστημα.
ELASTIKA 2024
moto