ΛΕΞΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ: «Μαθαίνοντας» το αυτοκίνητο
Διαβάστηκε από 2603 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/2/2012
Αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου διάφορες ορολογίες ή ακρωνύμια που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις επεξηγήσεις ορισμένων εξ’ αυτών, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων περί τίνος πρόκειται:
ABS (Anti-lock Braking System): Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών έχει ως στόχο τη βελτίωση της απόδοσης του φρεναρίσματος. Με το συγκεκριμένο σύστημα που εφοδιάζει το σύνολο των καινούργιων αυτοκινήτων, οι τροχοί δεν μπλοκάρουν κατά την βίαιη πέδηση, έτσι ώστε να διατηρείται ο έλεγχος του αυτοκινήτου και να μικραίνει η απόσταση ακινητοποίησης.
CVT (Continuously Variable Transmission): Το σύστημα συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων είναι ουσιαστικά μια κατηγορία αυτόματων κιβωτίων, τα οποία έχουν αποσκοπούν στην ουσιαστική εκμηδένιση του χρόνου που απαιτείται για την αλλαγή ταχύτητας.
EBD (Electronic Brakeforce Distribution): Αποτελεί ένα σύστημα το οποίο συνεργάζεται με τη μονάδα του ABS. Το συγκεκριμένο κατανέμει την πέδηση ανάλογα με την πρόσφυση που έχει κάθε τροχός. Έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση στο φρενάρισμα, μέσω της αποτελεσματικότερης χρήσης του ABS.
ΕCU (Electronic Control Unit): Mε τη συγκεκριμένη ονομασία επισημαίνεται ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι παράμετροι λειτουργίας όλων των συστημάτων.
DOHC (Double Over Head Camshaft): Mε αυτή την ονομασία επισημαίνονται οι κινητήρες που διαθέτουν δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους. Ο ένας είναι υπεύθυνος για την κίνηση των βαλβίδων εισαγωγής και άλλος για την κίνηση των βαλβίδων εξαγωγής.
SRS (Supplemental Restraint System): Έτσι αναφέρεται το σύστημα προστασίας των εμπρόσθιων αερόσακων.
»Σχολιάστε την είδηση
ΦΩΤΗΣ (8/7/2017, 16:20) ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ;;;;;;; VDC, MSR, HILL HOLDER, FPS, ESP ASR ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ;;;
 

Tags: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα Toyota θα σε ειδοποιούν ανάλογα με το πόσο καλά οδηγάς

Αγορά αυτοκινήτου: Η εξέλιξη… των τεχνολογιών & 10 τάσεις 2023

Πως θα επιβιώσουν μετά το 2035, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης;

Το σύστημα της Ford που θα αποτρέπει τις κλοπές (+vid)

Volkswagen: Ξεκίνησε η παραγωγή 3D δομικών εξαρτημάτων

Πρεμιέρα για το νέο σύστημα infotainment της Porsche

Βlue Gasoline: Η βενζίνη που θα σώσει τα θερμικά μοτέρ;

Η τεχνολογία που βάζει τέλος στην υδρολίσθηση (+vid)

Porsche: Επαναστατικό configurator με τεχνητή νοημοσύνη

To ελαστικό που φουσκώνει μόνο του!