Τα μίνι μοντέλα που δεν πληρώνουν τέλη έχουν εκπομπές CO2 λιγότερες από 100 γρ./χλμ. ¶ρα είναι και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα μίνι μοντέλα που δεν πληρώνουν τέλη έχουν εκπομπές CO2 λιγότερες από 100 γρ./χλμ. ¶ρα είναι και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα μίνι που δεν πληρώνουν τέλη!

Τα μίνι είναι συνώνυμα της οικονομίας. Πλέον, αυξάνονται συνεχώς και αυτά που δεν υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη τους να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές CO2 τους βρίσκονται κάτω από το «νόμιμο» όριο των 100 γρ./χλμ.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, τα Ι.Χ. με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γρ./χλμ., δεν πληρώνουν το ετήσιο τέλος κυκλοφορίας, λόγω του ότι επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον από τα υπόλοιπα. Σήμερα λοιπόν, στην αγορά μπορεί να βρει κανείς ΧΧ μίνι μοντέλα που τουλάχιστον σε μια από τις εκδόσεις τους δεν «υποχρεώνουν» τον ιδιοκτήτη τους να καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τα αυτοκίνητα αυτά, σε σχέση με ανταγωνιστικά τους μοντέλα που ξεπερνούν τα 100 γρ.CO2 ανά χλμ., προσφέρουν ένα σεβαστό όφελος στον αγοραστή τους, ειδικά εάν αυτό αναχθεί σε βάθος 5ετίας. Ταυτόχρονα, όπως είναι λογικό, αυτά τα μοντέλα συνοδεύονται και από πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Πρέπει να τονίσουμε βέβαια πως αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι τα πιο οικονομικά της αγοράς, σίγουρα όμως συγκαταλέγονται στα πλέον οικονομικά.

Σε κάθε περίπτωση, αποκτώντας ένα από αυτά τα μίνι μόνο να χαμογελάτε μπορείτε όταν στο τέλος του χρόνου ακούτε συζητήσεις ανθρώπων που γκρινιάζουν για τα αυξημένα τέλη και τα ακριβά καύσιμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.
Mercedes
KIA