H GΜ εξελίσσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H GΜ εξελίσσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

GM: Ετοιμάζει σύστημα αυτόνομης οδήγησης

(14/2/2012)

Έχουμε δει παραπλήσια συστήματα από άλλους κατασκευαστές, όμως τώρα ήρθε και η σειρά του αμερικανικού κολοσσού που ακούει στο όνομα GM, να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή.

Αρχικά η εν λόγω τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στην ολοκαίνουργια ναυαρχίδα της Cadillac που ακούει στο όνομα XTS και θα τη δούμε στο τέλος του έτους. Προς το παρόν το σύστημα περιγράφεται ως ένα «απλό» σύστημα βοήθειας προς τον οδηγό «Driver Assistance Package», όμως η GM αναφέρει ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξη των εντελώς αυτόνομων συστημάτων που θα μας παρουσιάσει στο μέλλον. Όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία, το σύστημα χρησιμοποιεί πληθώρα αισθητήρων και καμερών που ελέγχουν και προειδοποιούν για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από το όχημα.

Το μοντέλο στο οποίο θα δούμε αυτή την τεχνολογία δεν είναι άλλο από τη νέα XTS της Cadillac.

Το μοντέλο στο οποίο θα δούμε αυτή την τεχνολογία δεν είναι άλλο από τη νέα XTS της Cadillac.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η GM αναφέρει μάλιστα, ότι στο άμεσο μέλλον, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η τεχνολογία των συστημάτων GPS, που θα εξελιχθεί περισσότερο, ειδικά εντός των πόλεων όπου λόγω των ψηλών κτηρίων πολλές φορές δημιουργούνται δυσάρεστες παρεμβολές. Η χρήση της τεχνολογίας αυτής θεωρείται βέβαιη, αφού σε αυτήν θα στηριχθεί η «ανάγνωση» του συστήματος για τη θέση του κάθε αυτοκινήτου.
FORD E-TRANSIT
citroen