Νέο σύστημα ασφάλισης ρεζερβουάρ καυσίμου που δεν διαθέτει τάπα, αφού η ασφάλιση/απασφάλιση γίνεται ηλεκτρονικά.

Νέο σύστημα ασφάλισης ρεζερβουάρ καυσίμου που δεν διαθέτει τάπα, αφού η ασφάλιση/απασφάλιση γίνεται ηλεκτρονικά.

Capless fueling της Cadillac

(25/4/2012)

Ένα νέο σύστημα ασφάλισης ρεζερβουάρ καυσίμου παρουσίασε η Cadillac στο νέο XTS, το οποίο δεν διαθέτει καθόλου τάπα, προσφέροντας στους οδηγούς, εκτός των άλλων, άνεση και ευκολία.

Το νέο σύστημα της Cadillac, που θα εφοδιάζεται η νέα γενιά XTS, δε θα διαθέτει τάπα για να ασφαλίζει το ρεζερβουάρ από την ατμόσφαιρα. Τη δουλειά της όμως θα πάρουν δύο κλείστρα που βρίσκονται στο σημείο εισαγωγής του καυσίμου και ασφαλίζουν το δοχείο ηλεκτρονικά. Πιο συγκεκριμένα, όταν η αντλία εισχωρήσει στην υποδοχή, τα δύο αυτά κλείστρα ανοίγουν και ταυτόχρονα «αγκαλιάζουν» με το ειδικό ελαστικό υλικό τους, κρατώντας το ρεζερβουάρ αεροστεγές κλειστό και κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά τον εφοδιασμό, αφού αποτελεί και τη διαδικασία ασφάλισης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Σύμφωνα με την αμερικάνικη φίρμα, τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος είναι οτι βοηθάει τον οδηγό να μην ασχολείται καθόλου με το καπάκι του ρεζερβουάρ, να αποφεύγονται οι τυχόν γρατζουνιές στο σημείο της τάπας, ενώ εξαλείφει την περίπτωση προβλήματος «Check Engine».
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center