Χρήσιμες συμβουλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε Έλληνες και ξένους οδηγούς, προσφέρει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (I.O.AΣ.)Πάνος Μυλωνάς

Χρήσιμες συμβουλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε Έλληνες και ξένους οδηγούς, προσφέρει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (I.O.AΣ.)"Πάνος Μυλωνάς"

Ι.Ο.ΑΣ., νέα καμπάνια για την οδική ασφάλεια

(20/7/2012)

Συμβουλές οδικής ασφάλειας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιεί για μία ακόμα χρονιά ενημερωτική καμπάνια για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών. Η συγκεκριμένη καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους οδηγούς , αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των δυστυχημάτων λόγω της χαλάρωσης, της κούρασης από τα μπάνια, των υψηλών θερμοκρασιών και άλλων παραγόντων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Κατά τη διάρκεια του 2011, στους ελληνικούς δρόμους καταγράφηκαν τουλάχιστον 950 τροχαία στα οποία ενεπλάκησαν αλλοδαποί, το 20% των οποίων ήταν θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς. Τα τροχαία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 130 άτομα, ενώ ξεπέρασαν τους 80 αυτοί που τραυματίστηκαν σοβαρά. Η πλειοψηφία των τροχαίων αφορά σε μοτοσικλετιστές, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι οδηγοί και επιβάτες ΙΧ. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των συμβάντων, έλαβε χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η κυκλοφορία στο ήδη ανεπαρκές επαρχιακό δίκτυο της χώρας αυξάνεται κατακόρυφα.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία ενημέρωσης αφορά ένα μονόφυλλο έντυπο, που περιλαμβάνει πληροφορίες οδικής ασφάλειας στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η διανομή του υποστηρίζεται από τα Μέλη της «Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο», «Δρόμοι στο Μέλλον» (DIAGEO, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, AXA Ασφαλιστική, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, GENESIS PHARMA, COSMOTE). Τα σημεία διάθεσης του υλικού είναι οι σταθμοί διοδίων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, (Αιγαίου, Μορέα και Ολυμπίας Οδού), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα πρατήρια της εταιρείας JETOIL, οι αντιπρόσωποι της GOODYEAR στην Ελλάδα, τα ΚΕΠ της χώρας, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Ναυπλίου, Χαλκίδας, Σερρών, Χανίων, Πατρών, καθώς και τοπικοί φορείς και εθελοντές του Ινστιτούτου σε περιοχές και νησιά της χώρας μας.

Εκτός από αυτό, θα υπάρξει και ένα ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα σχετικά τη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους, το οποίο θα μεταδίδεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας κατόπιν έγκρισης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.). Παράλληλα μεταδίδεται και η καμπάνια «Η Υπεύθυνη Οδήγηση είναι Πολιτισμός» με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς  σταθμούς της χώρας, στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων που μαστίζουν τη χώρα μας. ¶λλωστε, όπως χαρακτηριστικά η καμπάνια αναφέρει «στους δρόμους της Ευρώπης, κάθε χρόνο 7.000 άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν φορούσαν ζώνη ή κράνος». Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης στη χρήση του κινητού τηλεφώνου καθώς πολύ συχνά αποτελεί αιτία πρόκλησης τροχαίων με σοβαρούς τραυματισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο τηλέφωνο 210-8620150 ή να επισκεφτείτε το site www.ioas.gr.

peugeot
OPEL