Ford Mondeo
Διαβάστηκε από 14373 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/9/2012
Full του οικογενειάρχη
Οι πλουσιοπάροχες διαστάσεις του μεσαίου Ford κρύβουν ένα πληθωρικό εσωτερικό που τους χωράει όλους και όλα. Το οδηγικό ταμπεραμέντο, οι σύγχρονοι EcoBoost κινητήρες και ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης ολοκληρώνουν την εικόνα του Mondeo.
To Μοndeo προσφέρεται σε 4θυρη, 5θυρη και στέισον βάγκον έκδοση και εμφανίζει σπουδαία οδική συμπεριφορά και ασφάλεια που τονίζεται από το άμεσο τιμόνι, τις καλορυθμισμένες αναρτήσεις και τα πολύ καλά φρένα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα αποτελεί η προαιρετική παρουσία της ενεργητικής ανάρτησης, που προσφέρει τρεις επιλογές (Normal, Comfort και Sport).
Ποιοτικό και ευρύχωρο εσωτερικό
Στο εσωτερικό, γίνεται αισθητή η ανανεωμένη κεντρική κονσόλα που δείχνει σαφώς πιο κομψή, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η απτή ποιότητα. Το μενού περιλαμβάνει επίσης νέες επιλογές στις επενδύσεις, καλύτερα συστήματα πλοήγησης και ήχου, νέο σύστημα εσωτερικού φωτισμού με LED, επανασχεδιασμένες χειρολαβές και νέα γραφικά στον πίνακα οργάνων με την εντυπωσιακή έγχρωμη οθόνη πληροφοριών. Οι χώροι παραμένουν κορυφαίοι για την κατηγορία. Ο χώρος αποσκευών στην 4θυρη έκδοση φτάνει στα 550 λτ.
Boostαρισμένο…
To καλύτερο νέο για το σύγχρονο Mondeo έχει να κάνει με την υιοθέτηση της γενιάς κινητήρων EcoBoost (άμεσος ψεκασμός – πλήρης μεταβλητός χρονισμός και τούρμπο), που έχουν εξαιρετικά πολιτισμένη και γραμμική λειτουργία. Στα 1.600 κ.εκ, η απόδοση είναι 160 ίπποι και στα 2 λίτρα 203/240 ίπποι. Ο 2λιτρος κινητήρας συνεργάζεται και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift. Οι επιδόσεις της κορυφαίας έκδοσης είναι εξαιρετικές (0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ. για το 4θ/5θ) με μικρή κατανάλωση (7,7 λτ./100 χλμ.). Διαθέσιμος είναι και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,6 λτ. με 120 ίππους.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Ford Grand C-MAX
» Ford S-MAX
» Ford Fiesta
» Ford Ka
» Ford Focus
» Ford Mondeo
» Ford Kuga
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: FORD, FORD C-MAX, FORD FIESTA, FORD FOCUS, FORD KA, FORD MONDEO, FORD S-MAX,

περισσότερα νέα & άρθρα »
FORD - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιο «έξτρα» που δε χρησιμοποιεί κανείς κοστίζει 10 εκατομμύρια;

Γιατί τα πυροσβεστικά είναι κόκκινα;

Η τιμή της Ford Mustang Mach-E Rally στην Ελλάδα

Γιατί πουλάει το Ford Puma; Τα 5 βασικά του πλεονεκτήματα

Η Ford φτιάχνει 2 ηλεκτρικά που διαφέρουν περισσότερο από ότι μοιάζουν

Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Ford Focus με τα 125 άλογα;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Jaguar αποχαιρετά την F-Pace με δύο νέες ειδικές εκδόσεις

Πρεμιέρα για το Plug-in υβριδικό Renault Rafale με 300 ίππους

SEAT Leon: Νέα γκάμα κινητήρων έως 204 άλογα και μεγαλύτερες οθόνες

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport είναι για λίγους