Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

SEAT Leon: Νέα γκάμα κινητήρων έως 204 άλογα και μεγαλύτερες οθόνες

5.305 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2024)
SEAT Leon: Νέα γκάμα κινητήρων έως 204 άλογα και μεγαλύτερες οθόνες
4 Φωτογραφίες »

- Με 1.500άρι μοτέρ και 115 άλογα το βασικό Leon.
- Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. το Plug-in υβριδικό.
- Δύο οθόνες 10 ιντσών στην καμπίνα.
- Διαθέσιμα τα matrix LED φώτα για πρώτη φορά.

Αναβάθμισε το Leon η SEAT

Στην αναβάθμιση του Leon προχώρησε η SEAT. Η ισπανική μάρκα διαφοροποιεί την γκάμα των κινητήρων βγάζοντας εκτός τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου κινητήρα βενζίνης υπέρ μίας νέας έκδοσης του 1.500άρη κινητήρα TSI, ενώ παράλληλα βελτιώνει και το Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Από εκεί και πέρα, η μάρκα εξοπλίζει το οικογενειακό της μοντέλο με νέες οθόνες στην καμπίνα.

Με 1.500άρι μοτέρ και 115 άλογα το βασικό Leon

Ξεκινώντας με τα όσα συμβαίνουν κάτω από το καπό, οι επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν πλέον τετρακύλινδρους κινητήρες σε βενζίνη (TSI) και ήπια υβριδικές εκδόσεις (eTSI), diesel (TDI) και Plug-in υβριδικές (eHybrid),αφού όπως προαναφέραμε ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας αποχώρησε από την γκάμα. Τη θέση του στη βάση της γκάμας πήρε μία νέα έκδοση του 1.500άρη TSI κινητήρα βενζίνης, που προσφέρει 115 άλογα και 220 Nm ροπής, συνδυαστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Το ίδιο μοτέρ (1,5 TSI) προσφέρεται και σε ήπια υβριδικές επιλογές συνδυαστικά με τεχνολογία 48 βολτ, προσφέροντας 115 ή 150 άλογα και συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο ταχυτήτων DSG επτά σχέσεων.

Παρών είναι και ο 2λιτρος TDI turbodiesel κινητήρας, ενώ οι επιλογές κινητήρων κλείνουν με το Plug-in υβριδικό σύνολο. Το PHEV Leon eHybrid αναβαθμίζεται με έναν νέο 1,5 λτρ. TSI κινητήρα (αντί για 1,4 λτρ.) που λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική ισχύ 204 ίππων. Η ισχύς δεν έχει αυξηθεί, ωστόσο υπάρχει μία μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 19,7 kWh που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία στο φάσμα των 100 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη μάρκα.

Νέες, μεγαλύτερες οθόνες στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, το Leon επωφελείται από ένα νέο ψηφιακό πιλοτήριο, που απαρτίζεται από νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών σε συνδυασμό με μια επίσης νέα οθόνη αφής για το infotainment 10,4 ιντσών (από 8,25 ίντσες). Προαιρετικά αντί για την οθόνη των 10,4 ιντσών μπορεί να τοποθετηθεί η μεγαλύτερη οθόνη με διαγώνιο 12,9 ίντσες. Ολοκληρώνοντας με την καμπίνα να σημειωθεί πως η SEAT πρόσθεσε μια ασύρματη βάση φόρτισης 15 W για smartphone στη βάση της κεντρικής κονσόλας.

Διαθέσιμα τα matrix LED φώτα για πρώτη φορά

Στο εξωτερικό, η SEAT δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, σημειώνει όμως πως το οικογενειακό μοντέλο προσθέτει στον προαιρετικό εξοπλισμό του τα matrix LED φώτα, κάτι που ισχύει για πρώτη φορά στο Leon.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
AutoΤριτη