Μπείτε τώρα στη μεγάλη δημοσκόπηση για το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και κερδίστε πλούσια δώρα!

Μπείτε τώρα στη μεγάλη δημοσκόπηση για το "Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς" και κερδίστε πλούσια δώρα!

Οι νέες συνθήκες της αγοράς αυτοκινήτου

(12/10/2012)

Ας μην γελιόμαστε, οι εποχές είναι δύσκολες και, ως κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας, η αγορά αυτοκινήτου περνάει τη δική της κρίση. Πόσο μισοάδειο –ή μισογεμάτο- είναι όμως το ποτήρι;

Αφιερώστε μία στιγμή για να κοιτάξετε γύρω σας. Σίγουρα ο κόσμος δεν είναι ίδιος με αυτόν που αντικρίζατε πριν από μερικά χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Γη θα σταματήσει να κινείται. Οι έντονες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ζυμώσεις είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν στο τέλος κάπου, όσο σίγουρο είναι ότι μετά την καταιγίδα έρχεται η καλοκαιρία. 
Τα ίδια, πάνω κάτω, ισχύουν και για το μικρόκοσμο της αγοράς αυτοκινήτου. Ναι, υπάρχει κρίση και ναι, οι πωλήσεις νέων μοντέλων δεν βρίσκονται στα επίπεδα που ήταν κάποτε. Δεν παύει όμως να παρατηρείται μία διαρκής κίνηση, όπως αντίστοιχα και ενδιαφέρον του κοινού για την αγορά νέων μοντέλων, με βάση βεβαίως τα οικονομικά του. 
Ίσως η... Porsche να μην επιτυγχάνει τις ταξινομήσεις που θα ήθελε, ρίξτε όμως μία ματιά στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων, που διατίθενται με κόστος μόλις 10.000-20.000 ευρώ. Προτάσεις υπάρχουν άφθονες, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Υπάρχει επίσης η νέα παράμετρος του diesel, που χρόνια αποτελούσε «απαγορευμένο καρπό» και πλέον διατίθεται ελεύθερα, εξασφαλίζοντας ουσιαστική οικονομία στην κατανάλωση, σε όσους στραφούν προς αυτό. Αντίστοιχα ισχύουν και για το υγραέριο που, παρά την όποια παραφιλολογία, συνεχίζει να συμφέρει, με πολλές εταιρίες να εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με ανάλογα συστήματα. 
Καλό λοιπόν είναι να μην μιλάμε για αλλαγή αλλά για μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Οι αγοραστές πλέον δείχνουν πιο «διαβασμένοι» και αυστηροί με την επιλογή τους, καθώς βλέπουν σε μεγαλύτερο βαθμό το αυτοκίνητο ως επένδυση. Στο... «χρηματιστήριο» λοιπόν της αγοράς υπάρχουν παίκτες που προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και πετυχαίνουν limit up και άλλοι που απλά ακολουθούν. 
Είναι γεγονός ότι το παιχνίδι πλέον παίζεται στις τρεις βασικές κατηγορίες, των μίνι, μικρών και μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Μήπως όμως αυτές δεν συγκέντρωναν πάντα το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς; Η μήπως η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν έχει εκπροσώπους της σε αυτές; 
Η μεγάλη δημοσκόπηση του autotriti.gr για το «Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» έρχεται να «πιάσει το σφυγμό» του κοινού, έτσι όπως βιώνει τη σημερινή πραγματικότητα. Δεν στοχεύει μόνο στην ανάδειξη των πολλών και καλών νέων μοντέλων που κυκλοφορούν αλλά και στις προτάσεις που μπορούν να δώσουν τη λύση, καλύπτοντας τις νέες ανάγκες, που διαμορφώνουν οι σημερινές συνθήκες. 
Πάρτε μέρος λοιπόν στη μεγάλη δημοσκόπηση, ψηφίστε ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το «Καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς» και την ίδια στιγμή μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε πλούσια δώρα.
Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
SEAT