Η GM θα κατασκευάσει 11 νέας γενιάς κινητήρες της οικογένειας Ecotec.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η GM θα κατασκευάσει 11 νέας γενιάς κινητήρες της οικογένειας Ecotec.

11 -νέας γενιάς Ecotec- κινητήρες από την GM

5.701 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2014)

H General Motors αποκάλυψε τη νέα γενιά των κινητήρων Ecotec, οι οποίοι θα διαθέτουν τούρμπο και υβριδικές τεχνολογίες με κυβισμό από 1 λτ. και ιπποδύναμη έως και 165 «άλογα».

Οι νέας γενιάς κινητήρων Ecotec θα προσφέρουν –σύμφωνα με την εταιρεία- την «αιχμή της τεχνολογίας, απόδοσης και αντοχής» και θα μπορούν να είναι ευέλικτοι, καθώς και λιγότερο πολύπλοκοι για την παραγωγή τους.Πιο συγκεκριμένα, η GM θα κατασκευάσει 11 νέας γενιάς κινητήρες της οικογένειας Ecotec, οι οποίοι θα αποτελούνται από 3κύλινδρα και 4κύλιδρα μοτέρ, ενώ ο κυβισμός τους θα ξεκινάει από το 1 λτ. και θα φτάνει μέχρι και τα 1,5 λτ. Η GM δεν πέρασε σε αναλυτικές λεπτομέρειες, ωστόσο αυτό που επιβεβαίωσε είναι ότι η ιπποδύναμη θα είναι από τα 75 έως και τα 165 «άλογα». Επίσης, αποκάλυψε ότι δεν θα υπάρχουν μόνο υπερτροφοδοτούμενα σύνολα, αλλά υβριδικά και με εναλλακτικό καύσιμο.Να θυμίσουμε ότι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε το μίνι trendy μοντέλο της Opel, το Adam, το οποίο θα εφοδιάζεται με έναν 1.000άρη τούρμπο 3κύλινδρο κινητήρα. Επίσης, η νέα γενιά Chevrolet Cruze θα συνεχίσει να προσφέρεται με τον 1,4 λτ. τούρμπο 4κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 148 ίππους και 235 Nm ροπής, ενώ θα προστεθεί στην γκάμα του και ο 1,5 λτ. 4κύλινδρος κινητήρας των 113 ίππων και 146 Nm ροπής. Επίσης, η GM ανέφερε ότι η νέα γενιά του Chevrolet Cruze θα είναι «ειδικά κατασκευασμένη και για την αγορά της Κίνας», όπου θα λανσαριστεί στα τέλη του χρόνου.Επιπλέον να αναφέρουμε ότι οι νέοι κινητήρες πρόκειται να κατασκευάζονται σε πέντε διαφορετικά εργοστάσια (Κίνα, Ουγγαρία, Μεξικό, Νότια Κορέα και Αμερική) και η ετήσια παραγωγή τους –σύμφωνα με την GM- θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. έως το 2017. Τέλος, τα εν λόγω μηχανικά σύνολα θα χρησιμοποιηθούν σε 27 διαφορετικά μοντέλα έως το 2017.

Ο κυβισμός τους θα ξεκινάει από το 1 λτ. και θα φτάνει μέχρι και τα 1,5 λτ., η ιπποδύναμη θα είναι από τα 75 έως και τα 165 «άλογα».

Ο κυβισμός τους θα ξεκινάει από το 1 λτ. και θα φτάνει μέχρι και τα 1,5 λτ., η ιπποδύναμη θα είναι από τα 75 έως και τα 165 «άλογα».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER