11η χειρότερη πόλη για να οδηγείς η Αθήνα

2.671 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2019)

Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αλήθειες για τις συνθήκες οδήγησης στην Αθήνα. Δείτε ποιες αρνητικές πρωτιές παίρνει η Αθήνα και σε ποιους τομείς διαπιστώνεται πως οι Αθηναίοι βάζουν περισσότερο από ο,τι θα έπρεπε το χέρι στην τσέπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της εταιρείας Mister Auto για το ποιες είναι οι πόλεις που είναι οι καλύτερες (ή οι χειρότερες) για να οδηγεί κάποιος. Η έρευνα έλαβε υπόψη της μια σειρά από παράγοντες που καθορίζουν τις συνθήκες οδήγησης σε μια πόλη, από την υποδομή και την κυκλοφοριακή συμφόρηση έως το κόστος οδήγησης. Συνολικά, συγκρίνονται μεταξύ τους 100 πόλεις σε 15 κατηγορίες και φανερώνεται για κάθε πόλη συγκεκριμένα σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθεί. Πάμε να αναλύσουμε τι έδειξε η έρευνα για την Αθήνα.

Στον τομέα των υποδομών, η πρώτη κατηγορία που εξετάζεται είναι αυτή της αναλογίας αυτοκινήτου ανά κάτοικο με την Αθήνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση δείχνοντας την προτίμηση των Ελλήνων στο αυτοκίνητο ως μεταφορικό μέσο. Στην κατηγορία της κυκλοφοριακής συμφόρησης, η πρωτεύουσα βρίσκεται στην 23η θέση, ενώ στην ποιότητα του οδικού δικτύου βρίσκεται στην 13η... από το τέλος. Οι αρνητικές πρωτιές επιστρέφουν στην κατηγορία της ηλικίας του αυτοκινητικού στόλου που βρίσκεται στην Αθήνα.

Στον τομέα της ασφάλειας, η έρευνα αναφέρει πως στην Αθήνα είναι απίθανο να «πιαστείς» στα χέρια με άλλον οδηγό ενώ στη μέση της βαθμολογίας βρίσκεται στην κατηγορία των θανάτων από τροχαίο.

Όσον αφορά το κόστος οδήγησης, η Αθήνα είναι κοντά στο μέσο της κατάταξης στην κατηγορία του κόστους σε χώρους parking. Στην κατηγορία της τιμής της βενζίνης, μόνο πέντε πόλεις από τις 100 της έρευνας έχουν πιο υψηλή τιμή από αυτή της Αθήνας ενώ αναγνωρίζεται πως οι Αθηναίοι πληρώνουν ακριβά τα καύσιμα σε σχέση με τα εισοδήματά τους. Τέλος, η Αθήνα είναι στην 18η θέση στην κατηγορία με τους περισσότερους φόρους για την συντήρηση των δρόμων και ταυτόχρονα διαπιστώνεται πως οι κάτοικοι πληρώνουν πολλά σε φόρους για την συντήρηση των δρόμων σε σχέση με το εισόδημά τους.

Στην γενική βαθμολογία, η Αθήνα αναδεικνύεται ως η 11η χειρότερη πόλη να οδηγεί κανείς, όντας καλύτερη από πόλεις όπως το Λάγος της Νιγηρίας, την πόλη του Μεξικό, το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο και χειρότερη από πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο και πολλές άλλες ακόμη. Για την ιστορία, η καλύτερη πόλη να οδηγείς είναι σύμφωνα με την έρευνα το Calgary του Καναδά και η χειρότερη το Μumbai της Ινδίας.

Eάν θέλετε να μελετήσετε μόνοι σας την έρευνα, πατήστε εδώ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center