• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

200€ «καπέλο» για το δίπλωμα στους ανεμβολίαστους

2.464 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2021)

Ακόμα και πάνω από 200 ευρώ πιο ακριβά το δίπλωμα για τους ανεμβολίαστους. Για να κάνουν οι μαθητές τα 20 απαραίτητα μαθήματα, θα πρέπει να κάνουν rapid test (10 ευρώ το ένα), όπως επίσης και για τις εξετάσεις. Θα τα «σκάσεις» για να πας για δίπλωμα τώρα ή θα περιμένεις;

Τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας φέρουν πολλές αλλαγές για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από περιορισμούς σε διάφορες δραστηριότητες. Κάποιες εξ αυτών αφορούν και τις σχολές οδηγών και κατ΄ επέκταση όλους όσους θέλουν να κάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση και να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νεότερο πλαίσιο μέτρων, για να κάνουν τα 20 απαραίτητα μαθήματα οι υποψήφιοι οδηγοί, θα πρέπει να κάνουν rapid test (10 ευρώ το ένα), ενώ για να δώσουν εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν rapid test 48 ώρες πριν. Κάνοντας μερικούς απλούς υπολογισμούς, το δίπλωμα οδήγησης βγαίνει τουλάχιστον 200 ευρώ ακριβότερο, λόγω των συνεχών rapid test, κάτι που ξεκινά να ισχύει από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Επιπρόσθετα, υπάρχουν και παράπλευρα κόστη τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να πληρώσει ο εξεταζόμενος, αφού προβλέπεται η απολύμανση του οχήματος όταν βγαίνει ο κάθε εξεταζόμενος και πριν μπει ο επόμενος, ούτως ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης της πανδημίας. Αυτό μπορεί να απορροφηθεί βέβαια από τις σχολές οδηγών, δεν αποκλείεται ωστόσο να μετακυλίσει η επιβάρυνση στον εξεταζόμενο.

Επιτρέπεται η διενέργεια

 • Μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών υπό τις εξής προϋποθέσεις:
  • τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου εντός της αίθουσας, και
  • διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19 για τους εκπαιδευόμενους καιτους εκπαιδευτές.
 • Μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών υπό τις εξής προϋποθέσεις:
  • απολύμανση μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι και
  • διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19 για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές.
Επιτρέπεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών και πρακτικών εξετάσεων για απόκτηση Π.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση τήρησης των ακολούθων
 • Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο της εξέτασης υλοποιείται τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού COVID-19.
  • Για τους υποψήφιους οδηγούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι διενέργεια ελέγχου με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση
  • για τους εξεταστές και εκπαιδευτές που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι διενέργεια ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19.
 • Διενέργεια του ελέγχου των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού οχήματος.
 • Απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών δοκιμασιών, των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.
Ειδικά για τις κατηγορίες AM, Al, Α2 και Α, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Σε περίπτωση που δεν διαθέτειτον προβλεπόμενο επενδύτη (μπουφάν) ή/και παντελόνι, επιτρέπεται η χρήση αντιστοίχως επιαγκωνίδων, επιγονατίδων και επικαλαμίδων της Σχολής Οδηγών, οι οποίες, με μέριμνα του παριστάμενου εκπαιδευτή, απολυμαίνονται υποχρεωτικά πριν από κάθε χρήση. Επιπλέον, οι εξεταστής και εκπαιδευτής στο ακολουθούν επιβατικό όχημα κάθονται σε διαγώνια θέση, προς διασφάλιση της μέγιστης δυνατής απόστασης μεταξύ τους.

Σε όλες τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, καθώς και στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ανωτέρω περιπτώσεων οι πλήρως εμβολιασμένοι εξεταστές και εκπαιδευτές, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο εξεταστές και εκπαιδευτές, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, καθώς και οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο εκπαιδευόμενοι και εξεταζόμενοι απαλλάσσονται από τη διενέργεια ελέγχου με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορoνοϊό COVID-19.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »