Η BMW M5 CS που παρουσίασε η γερμανική φίρμα, χάρη στους 635 ίππους είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της BMW που υπήρξε ποτέ.

BMW M5 CS

1.526.181 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Ξεκινώντας από το κομμάτι του κινητήρα, η φρεσκαρισμένη M5 CS διαθέτει κάτω από το καπό τον V8 twin-turbo 4,4 λίτρων που έχει ρυθμιστεί για να προσφέρει 635 ίππους και 750 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδέεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, το οποίο ωστόσο προσφέρει και τη δυνατότητα κίνησης στους δύο πίσω τροχούς. Σύμφωνα με τη μάρκα το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 305 χλμ./ώρα.
 
Δεδομένου ότι η CS βασίζεται στην M5 Competition μέρος του εξοπλισμού, μεταξύ άλλων είναι οι άκαμπτες βάσεις κινητήρα, τα πιο σκληρά ελατήρια, αλλά και η μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με την τυπική Μ5. Ωστόσο η μάρκα αναφέρει πως η μηχανικοί της έκαναν περαιτέρω αλλαγές στα αμορτισέρ και το σύστημα Dynamic Damper Control, ενώ το να σημειωθεί πως το μοντέλο συνδυάζεται με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa.
 
Φυσικά το βασικό χαρακτηριστικό της Μ5 CS είναι το μικρότερο βάρος, κάτι που έχει επιτευχθεί με τη βοήθεια ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων που τα βρίσκουμε στο καπό, την οροφή, στο εμπρόσθιο σπλίτερ, στα καπάκια των καθρεπτών, στον αεροδυναμικό διαχύτη και στην οπίσθια αεροτομή. Η εταιρεία δεν σταμάτησε εκεί καθώς αφαίρεσε επίσης λίγο από την ηχομόνωση για επιπλέον εξοικονόμηση βάρους. Χάρη σε αυτές και άλλες αλλαγές, το μοντέλο ζυγίζει 104 κιλά λιγότερο από τη M5 Competition.
 
Εξωτερικά το μοντέλο ξεχωρίζει από τα χάλκινα διακοσμητικά χαρακτηριστικά, που ταιριάζουν με τις 20άρες ζάντες και τις κόκκινες ή χρυσές δαγκάνες φρένων. Στην καμπίνα τα μπροστινά καθίσματα από ανθρακονήματα είναι θερμαινόμενα και καλυμμένα από μαύρο δέρμα Merino και στολισμένα με κόκκινες ραφές. Το μοντέλο διαθέτει δύο ατομικά πίσω καθίσματα και ένα τιμόνι M Alcantara με paddles από ίνες άνθρακα. Τέλος μέρος του εξοπλισμού είναι οι δύο οθόνες 12,3 ιντσών και το αυτόματο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών.
 
Η τιμή της BMW M5 CS ξεκινάει στη Γερμανία από τις 180.400 ευρώ.
 

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER