Το Venom F5 παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και μένει να δούμε εάν όντως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο ξεπερνώντας ακόμα και τα 500χλμ./ώρα.

Hennessey Venom F5

1.526.233 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου Venom F5 προχώρησε η Hennessey, η αμερικάνικη εταιρεία που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή για τα βελτιωτικά πακέτα που προσέφερε σε αμερικάνικα κυρίως αυτοκίνητα.

Η ισχύς του Venom F5 πηγάζει από έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα 6,6 λίτρα και δύο turbo που η Hennessey σχεδίασε και κατασκεύασε μέσα στις εγκαταστάσεις της. Η ιπποδύναμη του υπερ-αυτοκινήτου ορίζεται στα 1.842 άλογα και η ροπή του στα 1.617 Nm, με την εταιρεία να υπόσχεται πως το 0-100 χλμ./ώρα μπορεί να επιτευχθεί σε 2,6 δευτερόλεπτα και το 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 8,4 δεύτερα.

Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας, το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων του Venom F5 στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Για να υπερκεράσει αυτό το «μειονέκτημα», η Hennessey αποφάσισε πως πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Η εταιρεία ανακοινώνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.39 Cd, ενώ το συνολικό βάρος χωρίς τον οδηγό έχει κρατηθεί χαμηλά στα 1.360 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος που έγινε για να κατασκευαστεί το bodykit του αυτοκινήτου. Από ανθρακόνημα είναι και το monocoque του Venom F5 και ζυγίζει μάλιστα μόλις 86 κιλά.

Όπως είναι λογικό, ο εσωτερικός διάκοσμος του Venom F5 είναι λιτός αλλά πλούσιος σε ανθρακόνημα, ώστε να μην αυξηθεί το συνολικό βάρος. Το τιμόνι είναι εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της F1, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει ένας 7 ιντσών πίνακας οργάνων που η Hennessey αναφέρει πως μοιάζει σε αυτά των πολεμικών αεροσκαφών. Τα καθίσματα είναι φυσικά bucket, υπάρχει σύστημα air-condition και φυσικά, δίνει το παρών και μια 9 ιντσών οθόνη για το σύστημα infotainment.

H παραγωγή θα περιοριστεί σε 24 αυτοκίνητα με το κόστος αγοράς θα ορίζεται σε περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει το Venom F5, θα προτείναμε να περιμένει μέχρι να δει εάν η Hennessey θα μπορέσει με αυτό το αυτοκίνητο να πάρει το ρεκόρ για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο φτάνοντας, όπως έχει υποσχεθεί η εταιρεία, ακόμα και τα 500 χλμ./ώρα.
 

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER