Η Pagani είχε προϊδεάσει για την έλευση ενός νέου μοντέλου και προχώρησε επίσημα στην αποκάλυψη του. Ο λόγος για την Pagani Huayra Tricolore, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της μάρκας μέχρι σήμερα!

Pagani Huayra Tricolore

1.526.240 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Έχουν περάσει σχεδόν 11 χρόνια από τότε που η Pagani παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο Tricolore με βάση την Zonda Cinque για να τιμήσει την αεροβατική ομάδα επίδειξης της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. Για να τα γιορτάσει την 60η επέτειο των Frecce Tricolori, όπως ονομάζεται το 313ο ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, φέρνει στη ζωή την Pagani Huayra Tricolore.
 
Η ιταλική φίρμα συστήνει το αυτοκίνητο, ως το πιο ισχυρό που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής και όπως τα περισσότερα από τα μοντέλα της έτσι και η Huayra Tricolore θα έχει μία εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγής της τάξεως των τριών μονάδων.
 
Μηχανικά οι άνθρωποι της Pagani δεν επεφύλασσαν κάποια έκπληξη αφού ο οικείος twin-turbo 6,0 λίτρων V12 κινητήρας που αναπτύχθηκε ειδικά από τη Mercedes-AMG είναι παρών και προσφέρει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Η ισχύς κατευθύνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου, τη στιγμή που το βάρος του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 1.270 κιλά.
 
Εξωτερικά όπως μπορούμε να δούμε το αεροδυναμικό αμάξωμα φέρει αποκλειστικά σχεδιασμένα ανθρακονημάτινα εξαρτήματα όπως για παράδειγμα η αεροτομή στο πίσω μέρος. Παράλληλα θέλοντας να τιμήσει το στρατιωτικό αεροπλάνο Aermacchi MB-339 έχει διακοσμηθεί με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας σχεδόν σε όλο το πλαϊνό μέρος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε επίσης στο εσωτερικό με αποκορύφωμα την εγκατάσταση ενός οργάνου που χρησιμοποιείται από τα αεροσκάφη για τη μέτρηση της μακροσκοπικής ταχύτητας του αέρα και τον προσδιορισμό της αεροδυναμικής τους κατάστασης.
 
Όπως προαναφέραμε μόλις τρεις μονάδες θα κατασκευαστούν με το κόστος της κάθε μίας να ορίζεται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι.     

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER