2 φωτογραφίες »

Toyota BZ: Το 1ο ηλεκτρικό της Toyota

1.526.238 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Η Τοyota ήταν μία από τις φίρμες που επένδυσαν από νωρίς στην υβριδική τεχνολογία αλλά πλέον, η προσοχή της στρέφεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία κατασκεύασε μια νέα πλατφόρμα με όνομα «e-TNGA». Πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει το νέο δάπεδο θα είναι ένα νέο SUV, για το οποίο η Toyοta έχει δώσει εδώ και αρκετό διάστημα στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα.

Εμείς, το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, εντάσσοντας το ολοκαίνουργιο πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας στην 2η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του autotriti.gr. Αλλωστε, ο καιρός για την επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτροκίνητου BZ πλησιάζει, οπότε δεν θα μπούσε να λείπει από ένα τέτοιο μεγάλο ψηφιακό event.

To πρωτοεμφανιζόμενο SUV της Toyota θα κατασκευαστεί στην Ιαπωνία σε ένα εργοστάσιο που θα φιλοξενήσει αποκλειστικά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η ονομασία του μοντέλου μπορεί να μην έχει «κλειδώσει» ακόμα, ωστόσο έχει γίνει γνωστό πως έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια της Subaru και πως είναι σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Όπως βλέπουμε τα ανεξάρτητα σχέδια που σας παρουσιάζουμε δείχνουν ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο με τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα ή μη αυτοκίνητα της Toyota. Μάλιστα η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του υβριδικού Prius, ως εκ τούτου σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού το ίδιο θα γίνει και για τα ηλεκτρικά. Η κλειστή μάσκα και τα τέσσερα μεμονωμένα LED φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζουν τον πρόβολο, ενώ υποθέτουμε πως το πραγματικό μοντέλο παραγωγής θα διατίθεται με διαφορετικούς τροχούς, που θα ευνοούν περισσότερο την αεροδυναμική. Το πίσω μέρος είναι αρκετά πιο απλοποιημένο με κυρίαρχο στοιχείο την LED φωτιζόμενη μπάρα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.
 
Όπως είπαμε, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του μοντέλου, ωστόσο η Toyota τους τελευταίους μήνες έχει κατοχυρώσει λογότυπα χρησιμοποιώντας την ονομασία «BZ», αρχικά που πιθανότατα προέρχονται από τις λέξεις «Beyond Zero». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Πέρα από το μηδέν», δείχνοντας έτσι τους μηδενικούς ρύπους που θα έχουν όλα τα μοντέλα της οικογένειας «ΒΖ».      
 
Από εκεί και πέρα άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν, παρά μόνο ότι η αποκάλυψη του νέου SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA θα γίνει μέσα στο 2021 και το εμπορικό του λανσάρισμα στα τέλη του 2021 ή το 2022. Τέλος, σημαντικό είναι να τονίσουμε πως το δάπεδο μπορεί να συνδυαστεί με κίνηση εμπρός, πίσω και στους τέσσερις τροχούς αλλά και με πληθώρα επιλογών σε μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ.

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER