8 φωτογραφίες »

Honda Civic Prototype

1.526.224 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Η Honda αποκάλυψε πριν λίγους μήνες το Civic Prototype με κάθε επισημότητα δείχνοντας στο κοινό τον σχεδιασμό που θα έχει η επόμενη, ενδέκατη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου που πλησιάζει μισό αιώνα ζωής.

Το Honda Civic έκανε ντεμπούτο για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1972 και πλέον το Prototype έρχεται να μας δείξει πως ο σχεδιασμός της νέας γενιάς έχει δεχτεί μικρές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Μπορεί να μη μιλάμε για το τελικό μοντέλο παραγωγής, όμως η Honda λέει πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι κατά 99% αντιπροσωπευτικό του αυτοκινήτου παραγωγής που θα δούμε εντός του έτους.
 
Το νέας γενιάς Civic διατηρεί την πλατφόρμα του τρέχοντος μοντέλου, κερδίζει όμως νέο στυλ μέσα και έξω, προηγμένη τεχνολογία, περισσότερα συστήματα ασφαλείας και νέα χρώματα που δεν έχουν ξανά υπάρξει στην χρωματική παλέτα του οικογενειακού της μοντέλου. 

Αισθητικά, στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε τη μάσκα να είναι πιο έντονη, ενώ το ίδιο ισχύει για τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας που φιλοξενεί. Το υπόλοιπο «σώμα», εν τω μεταξύ, διατηρεί τις ίδιες σπορ αναλογίες και την χαμηλή απόσταση από το έδαφος του μοντέλου της 10ης γενιάς, με τους Ιάπωνες να σημειώνουν πως το μέγεθος είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του τρέχοντος μοντέλου. Το πίσω μέρος είναι σχεδιασμένο πιο τολμηρά, ενώ άγνωστο παραμένει αν τα σκούρα φανάρια που βλέπουμε θα περάσουν και στο μοντέλο παραγωγής. Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε πως η Honda λανσάρει το πρωτότυπό της στο έντονο χρώμα Solar Flare Pearl και φοράει τροχούς 19 ιντσών, στοιχεία που θα βρίσκονται στις επιλογές.
 
Το Honda Civic θα διατίθεται σε δύο στυλ αμαξώματος, sedan και hatchback, ενώ φυσικά μέρος των εκδόσεων θα είναι το Si (σ.σ. όχι για την Ευρώπη) και το ισχυρό Type R.
 
Κλείνοντας, το εσωτερικό παρουσιάζεται με περισσότερες αλλαγές, καθότι οι σχεδιαστές προσπάθησαν να μιμηθούν την απλή διάταξη του ηλεκτρικού Honda e. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι αεραγωγοί στη μέση του ταμπλό που έχουν ένα κυψελωτό μοτίβο. Έπειτα, η κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό του Honda Civic αυξάνεται στις 9 ίντσες, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, αναβαθμίζοντας το τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και την ευχρηστία για τον οδηγό. Τέλος όσον αφορά την ασφάλεια η Honda δεν έδωσε λεπτομέρειες, είπε όμως ότι τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού θα είναι πολλά, κάτι στο οποίο μας έχουν συνηθίσει άλλωστε οι Ιάπωνες με τις πλήρεις «σουίτες» τους.
 

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER