Τα μίνι της δοκιμής δεν είναι τρία οποιαδήποτε μοντέλα, αλλά εναλλακτικές προτάσεις με την κάθε μία να έχει τη δικιά της φιλοσοφία γύρω από την προσέγγιση της οικονομίας, αλλά και της κατασκευής ενός
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα μίνι της δοκιμής δεν είναι τρία οποιαδήποτε μοντέλα, αλλά εναλλακτικές προτάσεις με την κάθε μία να έχει τη δικιά της φιλοσοφία γύρω από την προσέγγιση της οικονομίας, αλλά και της κατασκευής ενός σύγχρονου μίνι.

3 Μίνι με διαφορετικό καύσιμο

39.543 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2015)

Το diesel Fiat Panda, το πισωκίνητο smart forfour με τον τοποθετημένο πίσω 1.000άρη βενζινοκινητήρα και το αεριοκίνητο VW eco up! κινούνται ευέλικτα, αναζητώντας την οικονομία & την ολοκλήρωση.

Στα γρήγορα: 
 

Το νέο smart forfour επιστρέφει έχοντας φέρει τα μπροστά-πίσω, αφού πλέον είναι πισωκίνητο, πισωμήχανο και έχει έναν σύγχρονο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης.

Το νέο smart forfour επιστρέφει έχοντας φέρει τα μπροστά-πίσω, αφού πλέον είναι πισωκίνητο, πισωμήχανο και έχει έναν σύγχρονο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

• Κοστίζει από 12.260 ευρώ
• Είναι 1,0 λτ. με φυσικό αέριο και 68 άλογα
• Καίει 2,9 kg/100 χλμ. 
• Δεν πληρώνει τέλη
 
• Κοστίζει από 12.087 ευρώ
• Είναι 1,0 λτ. βενζίνης με 71 άλογα
• Καίει 4,2 λτ./100 χλμ 
• Δεν πληρώνει τέλη
 
Fiat Panda 1,3 MTJ II
• Κοστίζει 10.667 ευρώ
• Είναι 1,3 λτ. turbo diesel με 75 άλογα
• Καίει 3,9 λτ./100 χλμ 
• Πληρώνει 93,6 ευρώ τέλη
 
Τα μίνι της δοκιμής δεν είναι τρία οποιαδήποτε μοντέλα, αλλά εναλλακτικές προτάσεις με την κάθε μία να έχει τη δικιά της φιλοσοφία γύρω από την προσέγγιση της οικονομίας, αλλά και της κατασκευής ενός σύγχρονου μίνι. Το τετραγωνισμένο Fiat Panda, κάνει θραύση στην πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1.300άρη MultiJet κινητήρα των 75 ίππων. Το νέο smart forfour επιστρέφει έχοντας φέρει τα μπροστά-πίσω, αφού πλέον είναι πισωκίνητο, πισωμήχανο και έχει έναν σύγχρονο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης. Τέλος το up!, η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της VW στην κατηγορία των μίνι, βάζει στο τραπέζι με την έκδοση eco up!, το φυσικό αέριο ένα εναλλακτικό καύσιμο, που υπόσχεται την απόλυτη οικονομία στην μετακίνηση. Με δεδομένη την παραπλήσια τιμή, θα ψάξουμε να βρούμε ποιο από τα 3 μίνι προσφέρει το καλύτερο εναλλακτικό πακέτο σήμερα, ειδικά τώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν κατρακυλήσει (ευτυχώς)…
 
Εμφάνιση: Το forfour δείχνει τον trendy χαρακτήρα του
Το μόνο κοινό στοιχείο στην εμφάνιση των 3 μίνι είναι οι compact διαστάσεις με το μήκος να είναι λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 3,5 μ. Το smart forfour, που έχει εξελιχθεί παράλληλα με το νέο Renault Twingo, έχει το σχεδιαστικό DNA του νέου smart, με την προσθήκη φυσικά δύο πίσω θυρών και 619 χλστ. στο μεταξόνιο. Ακρως νεανικό και μοντέρνο, το forfour έχει έναν ιδιαίτερα trendy χαρακτήρα, που τονίζεται από τη διχρωμία του αμαξώματος και μια σειρά από δυνατότητες εξατομίκευσης. Από εκεί και πέρα το… ημίψηλο  Panda έχει ακολουθήσει το τετραγωνισμένο μοτίβο, που είναι εμφανές παντού. Η σχεδίαση του eco up! είναι η πιο συντηρητική. Ενσωματώνει τη σοβαρή σχεδίαση των μοντέλων VW, σε ένα παιχνιδιάρικο και νεανικό μοτίβο όμως. Αυτό το πετυχαίνει με τη σχεδίαση του εμπρόσθιου προφυλακτήρα που μοιάζει να χαμογελάει.  
 
OPEL NEA MONTELA
test center