Χειρότερα μικρά σε χώρο γονάτων πίσω επιβατών
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χειρότερα μικρά σε χώρο γονάτων πίσω επιβατών

26.591 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2022)

Αυτά είναι τα 5 μικρά αυτοκίνητα με το λιγότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Σε ποια θα βρουν τα γόνατά σου στο μπροστινό κάθισμα αν είσαι ψηλός;

Σε ποια μικρά αυτοκίνητα δεν «χωράνε» τα πόδια σου

Οι εσωτερικοί χώροι ορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο άνεσης ενός αυτοκινήτου. Πως όμως αξιολογούνται οι χώροι; Εμείς στο Test Center του Auto Τρίτη μετράμε το πραγματικό μέγεθος της καμπίνας όλων των μοντέλων της αγοράς, με τις μετρήσεις να προσδιορίζουν στο χιλιοστό την εικόνα του κάθε μοντέλου στον συγκεκριμένο τομέα. Γιατί, ναι μεν σε όλα τα μικρά μοντέλα θα χωρέσουν δύο επιβάτες στο πίσω κάθισμα (σε αρκετά και τρεις), αλλά έχει σημασία σε πιο θα απλωθούν και σε πιο θα κάνουν τις περισσότερες παραχωρήσεις. Γι αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα 5 μικρά με το λιγότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε όλα χωράνε επιβάτες μέχρι 1,75 μ.

Οι μετρήσεις των εσωτερικών χώρων γίνονται με τη βοήθεια του… «Λυκούργου», μιας συσκευής που προσομοιώνει το πρότυπο ενός μέσου ανθρώπου. Ο «Λυκούργος» λοιπόν έχει ύψος 1,75 μ. και βάρος 75 κιλά. Με το κάθισμα του οδηγού στην πιο χαμηλή θέση (αν υπάρχει ρύθμιση του ύψους), την πλάτη κάθετη και με τη θέση αυτή σταθερή, γίνονται όλες οι μετρήσεις εκ των υστέρων, για να υπάρχει αντιπροσωπευτική μέτρηση για το χώρο στα πόδια των πίσω επιβατών. Στις μετρήσεις μας πάντως όλα τα μικρά μπορούν να χωρέσουν 2 «Λυκούργους» στο πίσω κάθισμα, συνεπώς μέχρι και 1,75 μ. να είναι οι πίσω επιβάτες θα χωρέσουν.

Μικρά, λιγότερο ευρύχωρα από το μίνι Hyundai i10

Βλέποντας τις μετρήσεις των 5 χειρότερων μικρών σε χώρο για τα πόδια, αυτό που αρχικά μας κάνει εντύπωση είναι πως και τα πέντε μοντέλα έχουν χώρο μικρότερο από το Hyundai i10. Συγκεκριμένα τα 5 μοντέλα έχουν αέρα για τα γόνατα από 6,5 έως 8,2 εκ. ενώ το μίνι της Hyundai προσφέρει 8,9 εκ.. Βέβαια αυτή έχει να κάνει και με τον τρόπο που αποφάσισαν οι σχεδιαστές να εκμεταλλευτών τους χώρους, καθώς στα μικρά είναι αρκετά μεγαλύτερο το πορτ-μπαγκάζ  (από 50 έως 75 λτ.).
 

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
SANTAFE
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα