Το νέο 5G δίκτυο θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα δίκτυα Wi-Fi.

5G δίκτυο στη Ford από τη Vodafone

1.843 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2020)

Το δικό της δίκτυο 5G θα αποκτήσει η Ford, η οποία έχει υπογράψει σχετική συμφωνία με την Vodafone που θα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του.


Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αφορά το εργοστάσιο της Ford στην πόλη Dunton, κοντά στο Λονδίνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατασκευή εξαρτημάτων που προορίζονται για τα ηλεκτρικά οχήματα. Μέσω αυτού του δικτύου εκτός από την αναβάθμιση της εγκατάστασης, η Ford υποστηρίζει πως θα μπορούσε να επιτευχθεί η επιτάχυνση της παραγωγής.
 
«Για ένα μόνο προϊόν, το νέο δίκτυο θα μπορεί να παράγει περισσότερα από μισό εκατομμύριο δεδομένα κάθε λεπτό», δήλωσε η Ford και υπογράμμισε πως η αναβάθμιση του δικτύου θα παρέχει ταχύτερο και ακριβέστερο έλεγχο αλλά και πιο λεπτομερή ανάλυση αναφορικά με την κατασκευή.
 
Παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε πως η αναβάθμιση θα επικεντρωθεί στη συνδεσιμότητα των μηχανών συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων.
 
Το έργο αποτελεί μέρος μιας επένδυσης 65 εκατομμυρίων λιρών (72 εκατομμύρια ευρώ περίπου) σε δίκτυα 5G με την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης και η Ford θα είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στη Βρετανία. που θα απολαύσουν τη συγκεκριμένη πολύ γρήγορη σύνδεση, η οποία θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα δίκτυα Wi-Fi.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Toyota Production Engineering Corporation επέλεξε τη Nokia Oyj της Φινλανδίας για να εγκαταστήσει ένα ιδιωτικό ασύρματο δίκτυο 5G στο κέντρο σχεδιασμού κατασκευής της στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Mercedes
skoda