8 στους 10 οδηγούς χρησιμοποιούν κινητό όσο οδηγούν στη Γαλλία

8 στους 10 οδηγούς χρησιμοποιούν κινητό όσο οδηγούν στη Γαλλία

1.729 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2022)

Όλοι οι χρήστες του δρόμου χρησιμοποιούν smartphone όσο κινούνται ή οδηγούν στη Γαλλία! Το 90% των πεζών «παίζει» με το κινητό ακόμα και όταν διασχίζει το δρόμο, το 80% των οδηγών αυτοκινήτων χρησιμοποιεί smartphone όσο οδηγεί, 46% οι αναβάτες μοτοσικλέτας, το 72% των ποδηλατών και το 84% των χρηστών e-scooters.

Επικίνδυνη η «γενιά του smartphone»: Κάνουν ακόμα και... video meeting όσο οδηγούν

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η AXA Prévention στη Γαλλία, η συντριπτική πλειοψηφία του 80% των οδηγών που ερωτήθηκαν, παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου όσο οδηγεί. Στην προσπάθεια να αποκωδικοποιηθούν οι ενέργειες των Γάλλων όταν χρησιμοποιούν το κινητό κατά την οδήγηση οι ερωτήσεις της έρευνας εμβαθύνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα, λίγο πάνω από το μισό του δείγματος και πιο συγκεκριμένα το 52%, απάντησε πως κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ το 45% δήλωσε ότι ρυθμίζει το GPS. Το 34% των ερωτηθέντων είπε πως γράφει μήνυμα σε SMS ή messenger, ενώ ένα ποσοστό 24% να «τσεκάρει» τις ειδοποιήσεις του και ένα 15% να στέλνει e-mail. Σε ποσοστό 8%, οι Γάλλοι οδηγοί παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα, ενώ ένα 6% είπε ότι κάνει ακόμα και video meetings κατά την οδήγηση!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το 46% των αναβατών μοτοσικλέτας & το 72% των ποδηλατών χρησιμοποιούν κινητό

Σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη έρευνα, οι αναβάτες μοτοσικλετών και scooter πέτυχαν «καλύτερη» επίδοση, αφού το ποσοστό που παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο ορίστηκε στο 46%, σημειώνοντας όμως αύξηση κατά 8 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο. Ωστόσο, οι ποδηλάτες χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το κινητό τηλέφωνο, με ποσοστό που φτάνει το 72%.

9 στους 10 πεζούς & τα ηλεκτρικά πατίνια στον πάτο της έρευνας

Τέλος, οι πεζοί χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο σε ποσοστό 90% κατά την κίνηση τους στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο, ενώ ένα 28% από αυτούς δεν σταματά να το κοιτά ακόμα και όταν περνά έναν δρόμο απέναντι. Κάκιστη επίδοση σημείωσαν οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, αφού το 84% από αυτούς παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, ένα ποσοστό ακόμα μεγαλύτερο και από τους οδηγούς αυτοκινήτου.

Στη Γαλλία τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση για όλες τις κατηγορίες των χρηστών του δρόμου. Στην Ελλάδα τι πιστεύετε ότι συμβαίνει; Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τους Γάλλους ή χειρότερη;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MERCEDES NEW RANGE
OPEL