• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στη Φρανκφούρτη πολύ πιθανό να δούμε το ηλεκτρικό R8

Ηλεκτρικό R8 στη Φρανκφούρτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/5/2009

Πληθώρα νέων μοντέλων θα παρουσιάσει η γερμανική φίρμα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Μεταξύ αυτών θα είναι και τα A8 και A5 Sportback, όμως όπως φαίνεται την παράσταση θα κλέψουν οι δύο εκδόσεις του R8, η μια εκ των οποίων θα είναι… ηλεκτρική!

 
Η έκδοση του R8 για την οποία έχουμε ακούσει τα περισσότερα τους τελευταίους μήνες είναι η ανοικτή που θα ονομάζεται R8 Spyder, και για την οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη φωτογραφίες. Το μοντέλο θα διατίθεται με την «βασική» έκδοση V8 των 4,2 λίτρων, όμως θα υπάρχει και η επιλογή του μεγαλύτερου V10 των 5,2 λίτρων. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μαλακή οροφή και όχι κάποιο είδος targa, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2010.
Το δεύτερο νέο όμως αφορά μια πιο οικολογική έκδοση του υπεραυτοκινήτου της Audi που όπως ακούγεται θα είναι ηλεκτρικό. Τεχνικές πληροφορίες πάντως δεν έχουν διαρρεύσει, κι έτσι δεν ξέρουμε αν το R8 «e-Version» θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ή αν θα χρησιμοποιεί κάποιο υβριδικό σύστημα που θα προϋποθέτει τη συνεργασία κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα) με ηλεκτροκινητήρα.

Tags: AUDI R8