Alfa Romeo Mito
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Mito

Με τις Fiat, Lancia και Alfa Romeo σε «φόρμα», αποτελεί ξανά το ιταλικό αυτοκίνητο την μοναδική πρόταση που κάποτε ήταν;

(22/9/2009)

Τα ιταλικά αυτοκίνητα αγαπήθηκαν και μισήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλα «εθνικά προϊόντα». Ο λόγος της αγάπης φυσικά έχει να κάνει με τη σχεδίαση, τις επιδόσεις, το χαρακτήρα και την οδική ικανοποίηση και του μίσους με την αξιοπιστία και την απογοήτευση. Όμως οι καιροί αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι ιταλικές μάρκες. Μήπως είναι τώρα η στιγμή που μπορούν να ξαναμπούν στο παιχνίδι;

Η βασικότερη «ένεση» στο πρεστίζ των ιταλικών μαρκών ήρθε από την εξαγορά της Chrysler από τον όμιλο Fiat που περιλαμβάνει όλες τις ιταλικές φίρμες. Μπορεί σε θέματα ουσίας, τεχνολογίας και μελλοντική συνεργασίας τα αποτελέσματα να φανούν μετά από δύο ή τρία χρόνια, όμως η δυναμική που προσφέρει μια τέτοια εξαγορά, από μόνη της, δίνει πόντους σε μια μάρκα.
Ακόμη όμως και αν οι αμερικανοτραφείς πισωκίνητες Alfa Romeo αργούν να φουντώσουν πάλι το πάθος του παρελθόντος, οι ιταλικές μάρκες έχουν σήμερα κάνει τόσα βήματα μπροστά ικανά να αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον και να τις ξαναφέρουν απέναντι στην γερμανική και ιαπωνική επικράτηση.
&&&& Τα μεγαλύτερα βήματα οι ιταλοί τα έκαναν στην αξιοπιστία, ήδη από τις αρχές τις δεκαετίας που συνεργάστηκαν με την GM και ιδιαίτερα την Opel. Εντωμεταξύ κέρδισαν τις εντυπώσεις με τους κινητήρες ντίζελ που μεσουρανούν στις ευρωπαϊκές αγορές και τώρα ήρθε η σειρά και για τα σύνολα βενζίνης να παίξουν σημαντικό ρόλο.
&&&& Έτσι σε διάστημα δύο ετών οι ιταλοί ξεκόλλησαν από τα ασθενικά ατμοσφαιρικά μοτέρ και έδωσαν τούρμπο πνοή στα μοντέλα της Fiat. Τώρα αφήνουν πίσω και την εμβόλιμη προσφορά κινητήρων από την GM για τα μεγάλα μοτέρ της Alfa Romeo αντικαθιστώντας τα γερμανικής προέλευσης σύνολα με δικά τους, και πρώτο από αυτά το 1.750 τούρμπο της 159.

&&&& &&&& Εντωμεταξύ η Lancia απέκτησε νέα Delta με άριστη γκάμα κινητήρων, η Alfa Romeo μιλάει την ίδια γλώσσα με το Mini και μάλιστα με γρήγορα μοτέρ, η Fiat επέστρεψε σε αυτό που ξέρει καλύτερα, τα μικρά αυτοκίνητα, με τέσσερα (και σύντομα 6) μοντέλα κάτω από τη μικρομεσαία κατηγορία. Θα έλεγε κανείς πως το σημερινό στιγμιότυπο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θυμίζει τις ένδοξες μέρες της δεκαετίας του 60. Ειδικά αν κανείς προσθέσει τις Ferrari και Maserati στο τοπίο.
&&&& Όμως πως φέρνει πίσω τον κόσμο; Τα λάθη του παρελθόντος ήταν αρκετά και παρότι δεν έχουν επαναληφθεί τα τελευταία χρόνια έχουν κρατήσει αρκετούς μακριά από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Τα όμορφα αυτοκίνητα ακόμη και με τα καλύτερα λόγια από τον τύπο δεν κατάφεραν ακόμη να αναστρέψουν την κατάσταση αυτή.
&&&& Εσείς πως τη βλέπετε σήμερα την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία; Μιλάει τη γλώσσα που εσείς θέλετε σε ένα αυτοκίνητο; Και αν ναι, υπάρχει κάτι που σας κρατάει πίσω από το να προχωρήσετε στην αγορά; Βλέπετε τα ιταλικά αυτοκίνητα με το σημερινό σύγχρονο και αξιόπιστο μάτι ή καήκατε μερικά χρόνια πριν με το χυλό και τώρα φυσάτε και το γιαούρτι;

Fiat 500

Fiat 500

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER