To Eporo κινείται όπως ένα κοπάδι ψαριών στη θάλασσα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Eporo κινείται όπως ένα κοπάδι ψαριών στη θάλασσα.

Με τεχνολογία θαλάσσης!

(5/10/2009)

Μια νέα τεχνολογία παρουσίασε η Nissan στο τεχνολογικό συνέδριο CEATEC στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα σύστημα που εξομοιώνει την κίνηση των ψαριών στη θάλασσα και σκοπεύει σε ένα κόσμο με μηδενικά ατυχήματα. Το ρομπότ ονομάζεται Eporo και υιοθετεί τρεις τυπικές συμπεριφορές ενός ψαριού.

Τίποτα δεν είναι τελειότερο από τη φύση. Το παραδέχονται ακόμα και οι επιστήμονες. Για αυτό και στα πειράματά τους προσπαθούν να κατανοήσουν αυτήν και να εφαρμόσουν τους νόμους της στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος.

Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το ρομπότ Eporo της Nissan το οποίο εξομοιώνει την κίνηση των ψαριών στη θάλασσα. Αν έχετε δει κάποιο ντοκιμαντέρ, ίσως να έχετε παρατηρήσει την αρμονία της κίνησης ενός κοπαδιού ψαριών και την ικανότητά του να αποφεύγει ένα εμπόδιο χωρίς τα ψάρια να συγκρούονται μεταξύ τους.
Έχοντας ενσωματωμένα δύο λέιζερ που καλύπτουν ένα πεδίο 288 μοιρών, τα ρομπότ Eporo μπορούν να κινηθούν με την ταχύτητα του 1,4 χ.α.ω. χωρίς να συγκρούονται μεταξύ τους, πάντα βέβαια επικοινωνώντας το ένα με το άλλο. Σύμφωνα με τη Nissan, όταν αυτό το σύστημα «τοποθετηθεί» στα αυτοκίνητα, τότε θα εκμηδενιστούν τα ατυχήματα, ενώ παράλληλα θα περιοριστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους αφού θα υπάρχει διαρκής κίνηση των οχημάτων.
NEO TRAFIC
skoda