Αυτή είναι η τελική μορφή του ανανεωμένου Nissan GT-R

To αυτοκίνητο έχει βελτιωμένη αεροδυναμική, ενώ η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τους 500 ίππους!

Ανανέωση για το Nissan GT-R

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/8/2010

Οι πρώτες πληροφορίες αλλά και οι φωτογραφίες του ανανεωμένου Nissan GT-R κάνουν το γύρο του κόσμου. Το αυτοκίνητο θα δεχθεί βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς, όπως ο αισθητικός, αλλά και στο σασί, την ανάρτηση, τον κινητήρα, ακόμη και σε στοιχεία όπως το Launch Control!

 
Οι νεότερες πληροφορίες σχετικά με το ανανεωμένο Nissan GT-R αναφέρουν ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί στην Ιαπωνία έως το τέλος του 2010. Το αυτοκίνητο θα φέρει πληθώρα βελτιώσεων και μάλιστα σε διάφορους τομείς. Έτσι ξεκινώντας από την εμφάνιση, εμπρός και πίσω έχουμε προφυλακτήρες νέας σχεδίασης, με τον εμπρόσθιο να φέρει προβολείς και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Στον πίσω προφυλακτήρα έχουμε νέο διαχύτη (diffuser) που προσφέρει επιπλέον 10% περισσότερη αρνητική άντωση, ενώ συνολικά η αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου μειώθηκε ελάχιστα, από το 0.272 στο 0.268 Cd.

Ένας εύκολος και «γρήγορος» δρόμος μείωσης του βάρους τον οποίο θα ακολουθήσει η Nissan είναι οι πιο ελαφριές κατά 3 κιλά (η καθεμία), ζάντες, με το αποτέλεσμα να είναι η συνολική μείωση του βάρους κατά 12 κιλά! Επίσης οι ζάντες αυτές θα διατίθενται σε δύο νέα χρώματα: Hyper Blue Black και Hyper Titanium, ενώ υπάρχουν επίσης δύο νέες αποχρώσεις και για το αμάξωμα, οι: Aurora Flare Blue Pearl και Nebula Opal Black.

Τέλος, περεταίρω αλλαγές θέλουν το νέο GT-R να έχει μικροβελτιώσεις σε: κινητήρα (ιπποδύναμη άνω των 500 ίππων), σασί, εσωτερικό (με νέας σχεδίασης καθίσματα), νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, μεγαλύτερες δισκόπλακες κατά 10 χιλιοστά, βελτιώσεις στα ABS/VDC, την τέταρτη γενιά του Launch Control (LC4, ανεβάζει τις στροφές έως τις 4.000 σ.α.λ.), και λειτουργία για μείωση της κατανάλωσης (Fuel Save Mode). Δεν μένει παρά να δούμε πόσα από τα παραπάνω θα γίνουν πραγματικότητα στο ανανεωμένο GT-R.

Tags: NISSAN GT-R