Ντεμπύτο στη Γενεύη θα κάνει το Fiat Freemont

Ντεμπύτο στη Γενεύη θα κάνει το Fiat Freemont

To νέο SUV της Fiat προέρχεται από τη Dodge. Το Sedici από τη Suzuki. Με τέτοια γονίδια, μπορεί να πει κανείς πως δεν είναι ικανά τα SUV της Fiat;

(27/1/2011)

Μπορεί η Fiat να μην έχει παράδοση στα SUV, έχουν όμως οι κατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζεται για να τα παράγει. Πρώτα η Suzuki με το SX4 στο οποίο βασίζεται το Sedici, και τώρα η Dodge με ένα μεγάλο SUV που θα έρθει στην Ευρώπη ως Fiat Freemont. Μπορεί να μην είναι αμιγώς ιταλικά αυτοκίνητα, είναι όμως άριστα SUV. Δεν είναι καλύτερα έτσι;

Τη δεκαετία του 80 και του 90 η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχασε την αίγλη της κυρίως λόγω του ότι πολλές μάρκες του ίδιου ομίλου πουλούσαν το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετικό σηματάκι. Χάθηκε η τοποθέτηση και ο χαρακτήρας της κάθε μάρκας και μαζί το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στην Ευρώπη παρά την ύπαρξη ομίλων και συνεργασιών, τα αυτοκίνητα που μοιράζονται ίδια μηχανικά μέρη σε μεγάλο ποσοστό διαφέρουν τόσο μεταξύ τους ώστε να διατηρούνται τα συστατικά της κάθε μάρκας.
Τώρα η Fiat έρχεται και μέσα από την αμερικανική της σχέση με τη Dodge (οι ιταλοί έχουν το 25% της Chrysler-Jeep-Dodge) λανσάρει στην Ευρώπη ένα μεγάλο SUV με ελάχιστες διαφορές από το αμερικανικό μοντέλο στο οποίο βασίζεται. Η διαφορά είναι στο σηματάκι, τη μάσκα, τον εμπρός προφυλακτήρα και το εσωτερικό.

&&&& Το θέμα είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο, που θα λέγεται Freemont και θα είναι στην έκθεση της Γενεύης, θα είναι ένα πολύ ικανό SUV. Γιατί απλά είναι Dodge, μια μάρκα που ειδικεύεται σε αυτά τα οχήματα. Μπορεί να παραπονεθεί κανείς για ένα τέτοιο SUV;
Οι κακές γλώσσες κατηγορούν τη Fiat ότι χρησιμοποιεί έτοιμες λύσεις, όμως όταν έχεις στη διάθεσή σου τέτοια τεχνολογία εκτός δρόμου οχημάτων, γιατί να μην τη χρησιμοποιήσεις, τη στιγμή μάλιστα που τη μία μάρκα (Fiat) από την άλλη (Dodge) τη χωρίζει ένας ολόκληρος ωκεανός.
Η αντίθετη λογική λέει πως είναι προτιμότερο για μία μάρκα που δεν έχει παράδοση στα SUV αντί να εξελίξει δικά της μοντέλα που και περιορισμένη τεχνογνωσία αλλά και χαμηλή απήχηση στο κοινό μπορεί να έχουν, είναι καλύτερο να συνεργαστεί με έναν καθιερωμένο στο χώρο κατασκευαστή. Έτσι η Fiat για το Sedici λέει ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εξελιγμένο και δοκιμασμένο από τη Suzuki, μάρκα που όλοι εμπιστεύονται για SUV, διαθέτει όμως τα στοιχεία εκείνα που κάνει τους πελάτες της ιταλικής μάρκας να προτιμούν τα μοντέλα της.
Έτσι και με το Freemont. Δίνεται η ευκαιρία στους ευρωπαίους αγοραστές SUV να έχουν στη διάθεσή τους ένα μοντέλο της Dodge που συγχρόνως έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Fiat που τους κάνει τα μοντέλα της γνώριμα.
Μπορεί πραγματικά να παραπονεθεί κανείς; Εσείς θα προτιμούσατε ένα αμιγώς ιταλικό SUV από τη Fiat; Ή μήπως είναι καλύτερα τα σκληροτράχηλα μοντέλα της να προέρχονται από συνεργασίες με γνώστες του αντικειμένου; Τι λέτε; &&&& &&&& &&&&
MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER