Πιστοποιήσεις ISO 14001 για τη FIAT

Πιστοποιήσεις ISO 14001 για τη FIAT

(2/2/2011)

Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ο Όμιλος FIAT προχώρησε, κατά τη διάρκεια του 2010, στην πιστοποίηση κατά ISO 14001 όλων των ευρωπαϊκών εργοστασίων του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ίδιου χρόνου, 114 εργοστάσια του Ομίλου παγκοσμίως πιστοποιήθηκαν για τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα πρότυπα World Class Manufacturing.

Η πιστοποίηση κατά ISO 14001, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Όμιλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μια από τις πιο πράσινες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα, ήδη από το 2009, ο Όμιλος έχει προχωρήσει στην πιστοποίηση του 76% των εργοστασίων παγκοσμίως, με στόχο την πλήρη πιστοποίηση έως το τέλος του 2012. Στόχος του Ομίλου είναι να αναπτύξει ή και να βελτιώσει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει εναρμονίζοντάς το με διεθνή πρότυπα, τα οποία διασφαλίζουν την εφαρμογή κοινών οργανωτικών λειτουργιών και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο Όμιλος. Η επίτευξη της πιστοποίησης κατά ISO 14001, προήλθε από τις ενέργειες που είχε ήδη ξεκινήσει ο Όμιλος το 2009, όταν εξέτασε όλα τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφάρμοζαν τα εργοστάσια του και έθεσε ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας σε κάθε τομέα. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την κατά ISO 14001 πιστοποίηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου μέχρι το τέλος του 2012.

Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος FIAT εργάζεται προς την εναρμόνιση των λειτουργιών του με ένα από τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα παγκοσμίως, τα World Class Manufacturing (WCM). Το συγκεκριμένο πρότυπο είναι ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας ενός εργοστασίου, το οποίο περιλαμβάνει τομείς από την περιβαλλοντική διαχείριση και ασφάλεια στην εργασία έως την συντήρηση και τις διαδικασίες. Τα πρότυπα WCM εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και στόχο έχουν τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης της ποιότητας των διαδικασιών και των προϊόντων, του ελέγχου και της σταδιακής μείωσης του κόστους παραγωγής, της αμεσότητας στην οποία η μονάδα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς καθώς και τη συμμετοχή και το κίνητρο των εργαζομένων. &&&&
LEASING APRILIOS
skoda