Συνέντευξη με τον Στράτο Φλώρο, από την εταιρεία KTEOHellas AE

Συνέντευξη με τον Στράτο Φλώρο, από την εταιρεία KTEOHellas AE

(19/4/2011)

Ένα σημείο που πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός, είναι ότι το δελτίο ΚΤΕO ενέχει θέση κάρτας καυσαερίων για 1 χρόνο χωρίς έξτρα χρέωση. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να προβεί κάποιος στην έκδοσή της πριν έρθει στο ΚΤΕΟ.

Α.Τ.: Τι θα πρέπει να κάνει κάποιος, προτού επισκεφτεί κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ και ποια έγγραφα οφείλει να έχει μαζί του;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Σ.Φ.: Ο έλεγχος ΚΤΕΟ ενός αυτοκινήτου είναι πλέον μια απλή διαδικασία και δεν θα πρέπει να μας φέρνει στο νου τις δυσκολίες του παρελθόντος. Δυσκολίες που είχαν να κάνουν με ατελείωτες ουρές, ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και ίσως κάποιες “έξτρα” δαπάνες. Τα αυτοκίνητα σήμερα, στην πλειονότητά τους, είναι σε καλή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο ο ιδιοκτήτης τους πριν μας το φέρει για ΚΤΕΟ. Εξάλλου, ο λόγος ύπαρξης των ΚΤΕΟ είναι να εντοπίσει τα πιθανά προβλήματα, που πιστέψτε με, είναι πλέον πολύ λίγα και πολύ σπάνια οδηγούν στο “κόψιμο” κάποιου οχήματος. Εμείς λοιπόν θα πούμε στον πελάτη, τι να προσέξει στο επόμενο service.
Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο οδηγός του οχήματος, είναι να κλείσει ραντεβού, είτε τηλεφωνικά στο 210-2.44.44.44 είτε μέσω του μοναδικού πραγματικού on-line ραντεβού που θα βρει στην ιστοσελίδα μας www.kteohellas.gr. Την ημέρα του ραντεβού θα πρέπει να έρθει με την άδεια κυκλοφορίας του και την ταυτότητά του (προσοχή, τη δική του, όχι του ιδιοκτήτη). Επίσης θα του ζητήσουμε και το παλιό δελτίο ΚΤΕΟ που είναι χρήσιμο για να μην πληρώσει το πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου. Μια ακόμα υπηρεσία της εταιρίας μας, είναι ότι στο ενδεχόμενο απώλειας του προηγούμενου πιστοποιητικού ελέγχου, εμείς θα προσπαθήσουμε να το βρούμε, εφόσον το όχημα έχει περάσει από κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι, το πρόστιμο για εκπρόθεσμες διελεύσεις σήμερα είναι € 34,00, ενώ από τον Ιούνιο που θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος των εκπρόθεσμων, το πρόστιμο θα φτάνει μέχρι και τα € 68,00 (γι’ αυτό τρέξτε να προλάβετε οι εκπρόθεσμοι).Ένα άλλο σημείο που πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός, είναι ότι βάσει νόμου πλέον (Δεκ 2010), το δελτίο ΚΤΕΟ που θα πάρει από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΚΤΕΟ, ενέχει θέση κάρτας καυσαερίων για 1 χρόνο χωρίς έξτρα χρέωση. Καλό λοιπόν είναι να μην προβεί σε έκδοση κάρτας καυσαερίων σε κάποιο συνεργείο πριν έρθει στο ΚΤΕΟ, διότι θα την πληρώσει άδικα.

Α.Τ.: Τι περιλαμβάνει ένας ολοκληρωμένος τεχνικός έλεγχος και ποια η διάρκειά και το κόστος του;

Σ.Φ.: Ο τεχνικός έλεγχος ΚΤΕΟ χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες.
Α. Ταυτοποίηση οχήματος
Σύγκριση του χαραγμένου αριθμού πλαισίου με αυτόν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
Β. Έλεγχος ρύπων
Σύγκριση των ρύπων που εκπέμπει το αυτοκίνητο με τις προδιαγραφές που ίσχυαν όταν πρωτοκυκλοφόρησε.
Γ. Έλεγχος ασφάλειας επιβαινόντων και όχι μόνο
Έλεγχος όλων των βασικών υποσυστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου.
Σύγκλιση-Απόκλιση (εμπρός άξονας)
Ανάρτηση (εμπρός – πίσω άξονας)
Φρένα (εμπρός – πίσω άξονας)
Φώτα (ένταση – σκόπευση)
Όλα τα παραπάνω γίνονται από αυτόματες γραμμές ελέγχου, ενώ γίνονται και αρκετοί οπτικοί έλεγχοι, σε διάφορα στάδια του ελέγχου.

Η συνολική διάρκεια που θα κληθεί ένας πελάτης της AUTOVISION KTEOHellas να περιμένει, δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά. Για να κάνουμε όμως ευχάριστη την αναμονή του στα ΚΤΕΟ μας, σερβίρουμε δωρεάν καφέ, παρέχουμε την οθόνη ζωντανής παρακολούθησης του ελέγχου, την οθόνη παροχής συμβουλών, μια συλλογή περιοδικών, ενώ έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία έτσι ώστε σε λίγους μήνες να προσφέρουμε δωρεάν Wi-Fi.

Α.Τ.: Ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρετε; Για παράδειγμα μπορεί να σας επισκεφτεί κάποιος που θέλει απλά να ελέγξει το αυτοκίνητο μετά από μια επισκευή ή κάποιο μεταχειρισμένο που πρόκειται να αγοράσει;

Σ.Φ.: Τα ΚΤΕΟ είναι ανεξάρτητοι φορείς που είναι εφοδιασμένοι με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα αυτοκίνητο. Είναι προφανές λοιπόν ότι, όποιος θέλει να δει την πραγματική κατάσταση ενός αυτοκινήτου, το ΚΤΕΟ είναι ο μόνος φορέας που πραγματικά δεν έχει λόγο ούτε να αποκρύψει, ούτε όμως να φουσκώσει κάποια ζημιά. Δεν είναι λοιπόν ούτε με τον πωλητή ούτε με τον αγοραστή.
Στα ΚΤΕΟ βέβαια, μπορεί να έρθει κάποιος και για μια απλή Κάρτα Καυσαερίων. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη αφού στην AUTOVISION KTEOHellas, δεν ξεπερνά τα 10’ και η επίσκεψη γίνεται χωρίς ραντεβού.

Α.Τ.: Σε ποια σημεία βρίσκονται τα υποκαταστήματα της εταιρείας σας;

Σ.Φ.: Η AUTOVISION KTEOHellas είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρία ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην Ελλάδα, με 5 σημεία στην Αττική, στρατηγικά επιλεγμένα σε πολύ κεντρικές Λεωφόρους, έτσι ώστε, όπου και να βρίσκεστε στην Αττική, να μπορείτε να είστε το πολύ 15 λεπτά κοντά μας.Έτσι, θα μας βρείτε στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, στο Μενίδι, στη Βάρη στην αρχή της Λ. Βάρης-Κορωπίου, στο Ν. Φάληρο 300 μ. από την Ελαΐδα και στο «ποτάμι» στο Περιστέρι στη Γέφυρα Ροσινιόλ.Έτσι, κάθε μέρα πάνω από 700 οδηγοί, μας εμπιστεύονται τον έλεγχο του οχήματός τους και αυτό μας καθιστά με πολύ μεγάλη διαφορά τη Νο 1 εταιρία στον χώρο. Επί τη ευκαιρία, να σας ενημερώσω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον τεχνικό έλεγχο των δικύκλων. &&&&
ELASTIKA 2024
NISSAN