Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε., εκτός από ανακυκλώσεις οχημάτων, δραστηριοποιείται και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε., εκτός από ανακυκλώσεις οχημάτων, δραστηριοποιείται και στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Μήλτσιο από την ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε

(21/4/2011)

Το κέντρο ανακύκλωσης οχημάτων ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. λειτουργεί από το 2005 και είναι εξουσιοδοτημένο από τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης οχημάτων στην Ελλάδα, την ΕΔΟΕ. Βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. στο 12ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας και ως σήμερα έχουν ανακυκλωθεί περίπου 9.000 οχήματα. Ο κ. Γιώργος Μήλτσιος, Υπεύθυνος Τμήματος ΟΤΚΖ, μας μιλά για την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Α.Τ. Τι θα απογίνουν τα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν σε εσάς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Γ.Μ.: Το πρώτο στάδιο έπειτα από την παράδοση του οχήματος είναι η απορρύπανση αυτού. Σε αυτό το στάδιο αφαιρούνται ανακυκλώσιμα υλικά (ορυκτέλαια, συσσωρευτές, ελαστικά, καταλύτες, υγρά αυτοκινήτων), τα οποία παραδίδονται σε συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης και εταιρείες διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων. Ένα μεγάλο ποσοστό του οχήματος αποτελείται από μέταλλα που ανακυκλώνονται στις χαλυβουργίες. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται σημαντική ποσότητα πρώτης ύλης. Τέλος, υπάρχει ένα ποσοστό επαναχρησιμοποίησης ανταλλακτικών των παλαιών οχημάτων.

Α.Τ. Γιατί κατά τη γνώμη σας πρέπει να ανακυκλώνουμε τα παλαιά μας αυτοκίνητα;

Γ.Μ.: Με την ανακύκλωση ενός παλαιού οχήματος επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χώρου, χρόνου, ενέργειας, υλικών και χρήματος. Επίσης, εξοικονομούνται θέσεις στάθμευσης και διατηρείται η καθαριότητα στην πόλη. Αρκετά υλικά -όπως αναφέραμε παραπάνω- ανακυκλώνονται και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Όσον αφορά στον κάτοχο του οχήματος, με μηδενικό κόστος απαλλάσσεται από τα έξοδα για τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλιση του οχήματος και το ΚΤΕΟ. Επίσης, συμβάλλει με τον τρόπο του στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμισή του.

Α.Τ. Ποια οχήματα μπορούν να ανακυκλωθούν;

Γ.Μ.: Η ανακύκλωση ισχύει για κάθε επιβατικό και φορτηγό Ι.Χ. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη μεταφορά του οχήματος και έπειτα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την οριστική διαγραφή του (έκδοση Βεβαίωσης Παραλαβής - Πιστοποιητικού Καταστροφής - κατάθεση Δικαιολογητικών στο Μηχανολογικό).
SPRING CHECK MERCEDES
skoda