ADAC: Michelin τα πιο «πράσινα» ελαστικά στην Ευρώπη

ADAC: Michelin τα πιο «πράσινα» ελαστικά στην Ευρώπη

2.804 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2022)

H μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ένωση αυτοκινήτων ADAC, μετά από εκτενείς δοκιμές που έκανε σε ελαστικά 15 κατασκευαστών, ανέδειξε πως τα Michelin είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και αποδοτικά ελαστικά.

Πρωτιά για τα ελαστικά της Michelin στα τεστ της ADAC

Η Michelin αναδείχθηκε ως ο ξεκάθαρος ηγέτης σε μια ανεξάρτητη μελέτη ελαστικών που διεξήχθη από μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις αυτοκινήτου της Ευρώπης, τη γερμανική ADAC, σχετικά με το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα ελαστικά που πωλούνται στην Ευρώπη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα ελαστικά υποβλήθηκαν σε τεστ 15.000 χλμ.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από την εξελιγμένη διαδικασία δοκιμών της ADAC, η οποία υποβάλλει τα ελαστικά σε 15.000 χλμ πραγματικής οδήγησης σε ένα μείγμα αστικών, επαρχιακών και αυτοκινητοδρόμων για να υπολογίσει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού . Έπειτα, συνδύασε αυτές τις πληροφορίες με το ποσοστό τριβής, το βάθος του πέλματος όταν είναι καινούργιο και την ποσότητα υλικού που απορρίπτεται από τα ελαστικά κατά τη διάρκεια της ζωής τους, για να δημιουργηθεί μια ακριβής αξιολόγηση του «πράσινου» χαρακτήρα τους.

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά απόδοσης κάθε ελαστικού αξιολογήθηκαν επίσης για να δώσουν στους καταναλωτές μια ξεκάθαρη κατανόηση των τυχόν συμβιβασμών που ενδέχεται να παρουσιάσει η επιλογή ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον ελαστικού.

Τα Michelin έχουν χαμηλότερη τριβή από κάθε άλλο ελαστικό

Η ανάλυση σχεδόν 100 θερινών και χειμερινών ελαστικών έδειξε ότι σχεδόν σε κάθε μέγεθος ή σχέδιο ελαστικών, η Michelin ξεχώριζε όχι μόνο επειδή παρήγαγε πολύ χαμηλά επίπεδα σωματιδίων αλλά και επειδή είχε πολύ ισχυρές επιδόσεις στα τεστ ασφαλείας.

Μεταξύ των 15 ελαστικών από 15 διαφορετικούς κατασκευαστές που δοκιμάστηκαν, η Michelin αποδείχθηκε ότι είναι «πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό» με το MICHELIN Cross Climate+ (185/65 R15) να προσφέρει το χαμηλότερο ποσοστό τριβής από οποιοδήποτε άλλο ελαστικό με μόλις 58g/1000km (ο μ.ο τριβής των ελαστικών της Michelin ήταν 90g ανά 1.000 km). Ταυτόχρονα, τα ελαστικά της Michelin είχαν σταθερά καλές επιδόσεις σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο (και σε συνθήκες χιονιού, όπου ενδείκνυται). Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN