Ακυρώθηκε η Έκθεση της Γενεύης για το 2021

1.739 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2020)

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του χρόνου, κυρίως λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.


Η αρχή της φθίνουσας πορείας για τις Εκθέσεις Αυτοκινήτου έγινε πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και πλέον δίνεται η καλύτερη αιτιολογία για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να απέχουν από τα μεγάλα events. Οι εταιρείες φαίνεται πως θέλουν όλους τους προβολείς του Ειδικού Τύπου πάνω τους και σε αποκλειστικότητα και όχι να μοιράζονται την δημοσιότητα στις εκθέσεις και αυτή η περίοδος ίσως ταίριαξε γάντι με αυτά τα σχέδια αφού πολλές εξ αυτών «έχτισαν» εναλλακτικούς τρόπους προβολής των προϊόντων τους.

Στον απόηχο της πανδημίας, φαίνεται πως παίρνει η μπάλα και την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για το επόμενο έτος, που παραδοσιακά πραγματοποιείται τον Μάρτιο κάθε χρονιάς. Λίγο το αβέβαιο κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως παρά τα θετικά δείγματα στις αγορές, λίγο το μειωμένο ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για συμμετοχή στο μεγάλο ευρωπαϊκό event, κάτι και τα οικονομικά στοιχεία που δεν φαίνεται να βγαίνουν στα χαρτιά, οι διοργανωτές κατέληξαν σε αυτή την απόφαση.

Πριν γίνει οτιδήποτε, να θυμίσουμε πως, όσον αφορά στην Έκθεση της Γενεύης για το 2020 που θα άνοιγε τις πύλες της στις 4 Μαρτίου, είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις πολλών εταιρειών για την απουσία τους μεταξύ των οποίων οι Audi, Ford, Citroen, Peugeot, Opel, Kia, Volvo, Mitsubishi, Subaru και Tesla. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει μάλιστα και την Ελλάδα πέρυσι, καθώς από την τελευταία Εκθεση λείπανε 10 από τις πιο σημαντικές εταιρείες.

Κλείνοντας, σημειώστε πως, αμέσως μετά την ακύρωση της φετινής Έκθεσης της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτη, η επιτροπή και το συμβούλιο του «Salon International de l΄Automobile» αιτήθηκε πακέτου οικονομικής στήριξης ύψους 11 εκατομμυριών ελβετικών φράγκων, ήτοι 10,3 εκατ. ευρώ, για να καλυφθεί η ζημιά που προκλήθηκε. Στις αρχές του Ιούνη, μάλιστα, το κράτος ενέκρινε δάνειο ύψους 16,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, δηλαδή 15,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν αυτό το ποσό, αφού οι όροι του δανείου δεν αποτελούν εχέγγυα της μακροπρόθεσμης χρηματοοικονομικής σταθερότητας του ιδρύματος στην παρούσα μορφή του.

Toyota
moto