Αλκοολόμετρο: Υποχρεωτικό στα ΙΧ, δε θα ενεργοποιείται ο κινητήρας

Αλκοολόμετρο: Υποχρεωτικό στα ΙΧ, δε θα ενεργοποιείται ο κινητήρας

4.326 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2022)

Μέρος του βασικού εξοπλισμού όλων των νέων αυτοκινήτων θα είναι σύντομα το αλκοολόμετρο, που δε θα επιτρέπει την οδήγηση εάν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ!!!

Στο βασικό εξοπλισμό από τον Ιούλιο

Ένα νέο σύστημα που δε θα επιτρέπει την οδήγηση αν νωρίτερα έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ, προκρίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο λαμβάνει ακόμη πιο σκληρά μέτρα με στόχο τη μείωση των τροχαίων. Το νέο σύστημα ονομάζεται  αλκοολόμετρο και θα κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του! Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα» από τον ερχόμενο Ιούλιο και συγκεκριμένα τις 6 Ιουλίου 2022, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη – μέλη της Ε.Ε, αρά και στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν στον βασικό εξοπλισμό τους υποχρεωτικά το αλκοολόμετρο.   

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πως ακριβώς θα λειτουργεί

Με το που εισέρχεται ο οδηγός στο αυτοκίνητο και πριν βάλει μπροστά τον κινητήρα, το αλκοολόμετρο θα απαιτεί από τον οδηγό να φυσήξει στο ειδικό στόμιο ενός αναπνευστήρα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έχει κάνει χρήση αλκοόλ και εάν είναι σε θέση να οδηγήσει σύμφωνα και με τα όρια που ισχύουν σε κάθε χώρα. Εάν ο οδηγός βρεθεί να έχει καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από το προβλεπόμενο, τότε ο κινητήρας δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και το αυτοκίνητο θα μένει ακινητοποιημένο!

Θερίζουν τα τροχαία λόγω αλκοόλ στην Ευρώπη

Αιτία για την παρουσία του συγκεκριμένου συστήματος αφορά και μία νέα έρευνα που αναφέρει ότι στην Ευρώπη ενώ περισσότεροι από 30.000 οδηγοί έχουν χάσει το δίπλωμά τους εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, πάνω από το 30% αυτών (περίπου 10.000) συνεχίζουν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα. Κάθε χρόνο στους δρόμους της «Γηραιάς Ηπείρου» χάνονται πάνω από 20.000 άνθρωποι, με το 25% των θανάτων να οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αλκοόλ και οδήγηση; Τέλος!
-Υποχρεωτικό από τον Ιούλιο το αλκοολόμετρο σε όλα τα νέα ΙΧ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Θα φυσάς πριν βάλεις μπροστά και αν είσαι πάνω από το όριο ο κινητήρας δε θα ενεργοποιείται.
-«Θερίζουν» τα τροχαία λόγω αλκοόλ στην Ευρώπη.
Θεωρείς πως είναι στη σωστή κατεύθυνση το νέο μέτρο; Θα είναι αποδοτικό ή άλλος θα φυσάει και άλλος θα οδηγάει;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda